Jelena u dva seta do drugog kola

Izvor: B92, 24.Jun.2013, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena u dva seta do drugog kola

Jelena Janković uspešno je počela Vimbldon, pošto je u prvom kolu savladala Britanku Džoanu Kontu sa 6:2, 7:5.

Mnogo jači otpor domaća teniserka pružila je u drugom setu, ali je Jelena u završnici ipak bila smirenija i prelomila je meč.

Ukupno, srpska igračica upisala je 23 vinera i 13 grešaka, dok je Konta imala 21 direktni poen i 25 neiznuđenih grešaka. U drugoj rundi gledaćemo srpski derbi, duel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jelene Janković i Vesne Dolonc.

Već u trećem gemu Jelena je napravila brejk - prvo je bekhend vinerom stvorila brejk šansu, a onda je rivalka pogrešla istim udarcem i srpska teniserka povela je sa 2:1.

Jankovićeva je nastavila sa dobrom igrom, a domaća teniserka mnogo je grešila. Iako je Konta vodila 40:15 u petom gemu, Jelena je napravila još jedan brejk i povela je sa 4:1. Do kraja je Jankovićeva lako sačuvala prednost i dobila je prvi set sa 6:2.

Britanka je pustila ruku u drugom setu, bila je mnogo sigurnija na svoj servis i nije dozvolila rivalki nijednu brejk šansu. Sa druge strane, Konta je pretila na Jelenin servis, propustila je brejk loptu u trećem gemu, a zatim je pri vođstvu 4:3 imala još dve.

Međutim, Jankovićeva je oba puta sjajnio odservirala i izjednačila je na 4:4. To je bila poslednja prilika za Britanku, pošto je Jelena pri rezultatu 5:5 realizovala brejk šansu za 6:5. Već prvu loptu Jankovićeva je realizovala i plasirala se u drugu rundu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vimbldon: Srpkinje 4 od 4

Izvor: Press, 24.Jun.2013

Mnogo truda morala je da uloži Jovanovski dok nije srušila izuzetan otpor 145. teniserke sveta u njihovom prvom međusobnom okršaju. Godinu mlađa Tomljanović igrala je sjajno, zasluženo dobila prvi set, a potom u trećem propisno namučila mnogo bolje rangiranu protivnicu (39)...Jovanovski je,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.