Izvor: Blic, 11.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena srušila i Ameli Morezmo

Jelena srušila i Ameli Morezmo

Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković, osvaja australijski kontinent! Beogradska teniserka je u četvrtfinalu turnira u Sidneju odličnom igrom srušila treću igračicu sveta, Francuskinju Ameli Morezmo posle nešto više od 69 minuta igre, 7:5, 6:0. Jelena je jutros rano po našem vremenu, igrala u polufinalu sa Nikol Vaidisovom, glavnim krivcem što nije došlo do srpskog derbija, pošto je Čehinja bila bolja od indisponirane Ane Ivanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 6:4, 6:2.

'Džej Džej ekspres' je još jednom protutnjao kroz Sidnej. Bila je to prva pobeda Jankovićeve posle četiri poraza od bivše prve igračice sveta, ali ono što posebno imponuje je način na koji je naša teniserka stigla do trijumfa, ukupno osmog u novoj sezoni.

U prvom setu je Ameli vodila sa 3:0, da bi Jelena potom nanizala pet gemova zaredom. Kada se učinilo da će lako doći do seta, Francuskinja se vratila u igru, došla do 5:5, ali je Jelena imala više nerava u finišu - 7:5. Drugi set je posebna priča, Jankovićevoj je sve polazilo za rukom, servisi i voleji bili su precizni, direktnim vinerima iz bekhenda i forhenda je izluđivala protivnicu, koja nije uspela da osvoji nijedan gem!

- Prvi set nije bio dobar. Nisam našla ritam, puno sam grešila i zato je bilo 0:3 na startu. Kako je meč odmicao, igrala sam sve bolje, u drugom setu sam bila odlična, diktirala sam igru, napadala sa svih strana i pobedila lako. Zadovoljna sam i igrom i rezultatima. Ovo mi je bio osmi meč i osma pobeda u godini. Umorna sam, jer nisam imala ni dan odmora. Protiv Morezmo sam lakše povredila butinu, a sa žuljevima i dalje imam velike probleme. Osećam se kao da sam bila bojnom polju, a ne na teniskom terenu - kaže Jelena.

Mediji u Sidneju sada smatraju da je mlada teniserka jedan od favorita za titulu u Melburnu.

- Radila sam naporno, imam veliko samopouzdanje i uživam na terenu. Ne plašim se nijedne rivalke, ovakvom igrom mmogu da pobedim bilo koju i to je veoma važno - kaže Jankovićeva.

Ona ima veoma lepo mišljenje o Čehinji Vaidisovoj, koja je trenutno 11. na WTA listi. Njihov meč je značajan i zbog borbe za ulazak među prvih deset.

- Izuzetbo dobro servira. Nju je moguće pobediti samo ako se dobro reternira. Treba je napasti od početka i ne dozvoliti da diktira ritam igre - smatra beogradska teniserka.I protiv Francuskinje, Jelenu je bodrila armija naših navijača. Pobrala je simpatije i kod pripadnika 'sedme sile'.

- U pres sali me je ponovo dočekao veliki broj novinara. Kada sam se pojavila na vratima povikali su: 'Evo naše omiljenje devojke'! Imam zaista mnogo navijača, divni su, mnogo mi znače i zahvalna sam im na podršci - izjavila je Jelena.

Morezmo je posle meča izjavila da je razočarana svojim igrom, ali je stigla da pohvali našu teniserku:

- Ona je dobra, rekla bih velika igračica. Igra izuzetno, kreće se odlično i stekla je samopouzdanje nizom pobeda u poslednjih nekoliko meseci.

Za razliku od Jelene, Ana Ivanović je u četvrtfinalu potpuno podbacila. Protiv Vaidisove je mnogo grešila, sporo se kretala i povremeni vineri nisu mogli da je 'održe' u meču. Sedam duplih servis grešaka je za nju previše. I prošle sezone četvrtfinale je za nju najčešće bilo nepremostivo, i sada je evidentno da je daleko od željene forme za Australijen Open.

Zanimljivo je da jedna od vodećih svetskih kladionica, 'Vilijam Hil' iz Londona, daje velike šanse Jeleni Janković da osvoji pehar u Melburnu. Ona je četvrta po rejtingu (na jednu funtu se dobije 14). Prva je Marija Šarapova (4/9), druga Ameli Morezmo (7/2), a treća Kim Klajsters (5/1). Ana Ivanović je deseti favorit, na jednu uloženu funtu ako ona pobedi, dobija se čak 50.

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.