Jelena poražena u finalu

Izvor: B92, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena poražena u finalu



Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković poražena je u finalu WTA turnira u Hertogenbošu. Jelena je poražena od Ruskinje Ane Čakvetadze sa 2:1, po setovima 7:6 (2), 3:6, 6:3, i ruska teniserka u duelaima sa Jankovićevom sada vodi sa 5:2 u pobedama. To je osmoj teniserki sveta četvrta titula u karijeri, a druga ove sezone.

Finalni meč nekoliko puta je prekidan zbog kiše, a naša teniserka, koja je vukla povredu leve noge iz polufinala, svoju pravu igru pokazala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je samo u drugom setu kada je napravila brejk u 4. gemu, i tu prednost održala do kraja seta.

Odlučujući set bio je veoma zanimljiv. Prvih pet gemova išlo je uz servis, ali je onda usledilo tri uzastopna brejka od kojih je Ruskinja napravila dva, pa je na kraju zasluženo slavila.

Turnir u Hertogenbošu igrao se za nagradni fond od 175.000 dolara, a to je bila i poslednja provera pred treći gren slem ove sezone koji od nedelje počinje u Vimbldonu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.