Jelena poražena u finalu Toronta

Izvor: B92, 18.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena poražena u finalu Toronta



Prva teniserka Srbije Jelena Janković poražena je u finalu WTA turnira u Torontu od nabolje teniserke sveta Belgijanke Žistin Enan sa 2:0 - 7:6 (3), 7:5, nakon 2 sata i 17 minuta igre. Jankovićeva tako nije uspela da pobedi Belgijanku ni u sedmom pokušaju, a ovo je našoj teniserki bilo sedmo finale ove godine (dobila 4).

Naša teniserka je ponovo bila veoma blizu trijumfa protiv Enanove, koja je ponovo igrala najbolje kada je to bilo najpotrebnije, pa je zasluženo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došla do 35. titule u karijeri.

Jelena je odlično počela finalni meč. Napravila je rani brejk i brzo je došla do prednosti od 4:1. Belgijanka se ipak vratila, dobila je tri uzastopna gema, pa se igrao uzbudljiv finiš prvog seta. Pri rezultatu 5:5 naša teniserka je uspela da spasi dve vezane brejk lopte, ali je taj gem ipak izgubila nakon dve propuštene prilike za vođstvo od 6:5.

U narednom gemu Jelena je pokazala da se nikad ne predaje, spasla je set loptu, izjednačila na 6:6, i izborila taj-brejk. U 13. gemu Enanova je bila bolja, preuzimala je odgovornost i pogađala, pa je taj deo rešen u njenu korist rezultatom 7:3.

Na pauzi između setova Jankovićeva je, zbog povrede desnog kolena, zatražila medicinsku pomoć, ali je meč ubrzo nastavljen.

I start drugog seta bio je uspešan za srpsku teniserku koja je već u prvom gemu pritisnula Belgijanku i napravila brejk. U narednom gemu Jelena nije Enanovoj prepustila nijedan poen, pa je brzo stigla i do 2:0.

Najbolja teniserka sveta se tada ponovo konsolidovala, vratila brejk zaostatka i izjednačila na 2:2. Ni to nije obeshrabrilo Jankovićevu, koja je u naredna dva gema odigrala sjajno, pogodila nekoliko teških udaraca, i došla do 4:2.

Usledila je nova serija Belgijanke koja vezuje tri gema, i dolazi na korak od trijumfa.

Deseti gem drugog seta bio je veoma zanimljiv, pošto je Jankovićeva uspela da spasi meč loptu, a nakon toga i da dobije taj gem sjajnom bekhend paralelom. Usledio je ubedljivo najduži gem u meču, u kojem je viđeno čak devet izjednačenja, i u kojem je Jelena propustila čak šest brejk prilika da povede, pa je Belgijanka povela sa 6:5.

Jankovićeva je u sledećem gemu bila vidno razočarana, ali je i pored toga uspela da spase tri vezane meč lopte, nešto kasnije još dve, ali više od toga nije mogla pa je titula pripala Belgijanki.

Turnir u Torontu igrao se za nagradni fond od milion i 340 hiljada dolara, a Enanova je za pobedu nagrađena sa 181.960 dolara, dok je Jeleni pripalo upola manje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.