Jelena i Novak rutinski do drugog kola

Izvor: Blic, 11.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena i Novak rutinski do drugog kola

Novak Đoković je sa bradicom kao novim imidžom bez problema dobio 59. na ATP listi, Amerikanca Robija Đineprija u prvom kolu teniskog turnira na OI. Za nešto više od sat vremena efektivne igre bilo je 2:0 (6:4, 6:4) za treći muški reket sveta. Kasnije je Jelena Janković pobedila Karu Blek iz Zimbabvea sa takođe 2:0 (6:3, 6:3).

Prvi set je Novak dobio za 36 minuta uglavnom rutinske igre, koliko je neophodno. Prvi je servirao Amerikanac, a oba prva gema su bili brejkovi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kasnije je Novak svoj servis čvrsto držao pod kontrolom, imao neuspelu brejk šansu u 7. gemu, ali je iskoristio nešto lošije servise Đineprija u 9. gemu za 5:4 i završio set sa 6:4.

Drugi set mnogo lakši, prvi je servirao Đinepri i odmah brejk. Zagrejani Novak nije dozvolio revanš kao u prvom setu i već posle 12 minuta igre u drugom setu bilo je 4:0 za srpskog igrača. Novak je zatim spustio tempo čuvajući pre svega svoje servise. Rasterećeni Đinepri je, međutim, uspeo da napravi brejk kod vođstva Novaka od 5:2 i stigao do 5:4. Novak se malo unervozio, bilo je 30:30 kod njegovog narednog, ispostavilo se i poslednjeg servis gema u meču. Sa dva dobra druga servisa rešio je set sa 6:4.

"Prvi mečevi su uvek najteži na svakom turniru, ne znate šta vas očekuje. Nisam imao dovoljno treninga u ovako ekstremnim klimatskim uslovima na terenu koji je veoma brz i nameće specifičnu igru", ocenio je Đoković.

Kako je dodao, pokušavao je da se kreće što je brže moguće i da vreba svaku priliku kako bi protivnika izbacio iz ritma.

"Đinepri je nezgodan rival, ova tvrda podloga mu odgovara, ali sam bio siguran da, ukoliko se budem dobro kretao, odluka o ishodu meča biće u mojim rukama", tvrdi srpska i svetska teniska zvezda.

"Učešće na Igrama je iskustvo koje ću pamtiti do kraja života. Atmosfera u našem olimpijskom timu je izvanredna, podrška smo jedni drugima i kad god budem mogao pratiću dešavanja na pekinškim borilištima gde nastupaju naši sportisti", poručio je Đoković.

U narednom kolu Novak igra sa Nemcem Šutlerom.

Đoković "juri" svetske zvezde po olimpijskom selu

Novak Đokovć je danas uspešno prebrodio prvu prepreku na olimpijskom turniru, pobedivši Amerikanca Robija Djineprija, a onda je požurio u olimpijsko selo da bi nastavio da sakuplja kolekciju fotografija sa najboljim sportistima sveta.

Prvi teniser sveta Rodžer Federer pre par dana je napustio olimpijsko selo upravo zbog toga što su ga nervirali sportisti koji su mu prilazili i tražili da se s njim fotografišu, ali Đoković kaže da u tome uživa.

"Meni to ne smeta. Ovde srećem legende svetskog sporta i ne stidim se da im priđem i zamolim ih da se fotografišemo. Takođe nemam ništa protiv kada neko od mene to traži i nikoga nisam odbio. To su, ipak, uspomene koje svi sportisti pamte do kraja života", kaže Đoković.

Srpski as kaže da je već navikao na kamere i bliceve fotoaparata i zbog toga mu ne smeta da bilo kome izađe u susret.

"Biti u društvu sa bukvalno svim najboljim sportistima sveta je velika privilegija. To ne može svako da doživi i sama činjenica da se nalazim ovde znači da sam uspeo u karijeri i životu", kaže Đoković.

Povređena Jeca pobedila

Beloputa Afrikanka, Zimbabveanka Kara Blek, jedna je od onih igračica sa kojima se vrhunske teniserke u današnje vreme mogu sresti na svake četiri godine, isključivo na Olimpijskim igrama. Blekova je trenutno 658. na WTA listi i ne bi protiv Jelene osvojila čitavih šest gemova da danas promovisana teniserka broj jedan nema očigledno ozbiljniju povredu lista desne noge.

"List me mnogo boli, ne znam kako ću da igram u utorak. Ne znam da li ću uopšte da igram", rekla je Jelena Janković za RTS.

"Nastojaću da se uz pomoć lekara i fizioterapeuta oporavim koliko mogu i videćemo šta će biti, stvarno ću se truditi. Ne osećam teret što sam broj jedan, već imam motivaciju i zaista želim da igram, ali ove godine me muče povrede i teško je igrati u tim uslovima"

Ako Jelena odluči da posle manje od 24 časa pauze izađe na teren u drugom kolu, s druge strane mreže biće Ukrajinka Bondarenko koja je protiv Jankovićeve u svih sedam dosad odigranih mečeva osvojila samo jedan set i to još u prvom međusobnom duelu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković u drugom kolu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2008

PEKING - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo olimpijskog turnira u Pekingu, pošto je danas savladao 59. igrača sveta, Amerikanca Robija Đineprija sa 6:4, 6:4...Treći teniser sveta sastaće se u narednom kolu sa boljim iz meča između 34. na ATP listi Nemca Rajnera Šitlera...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Uspešan start Jelene Janković

Izvor: Kurir, 11.Avg.2008

PEKING, 11. avgusta (Tanjug) - Srpska teniserka Jelena Janković, koja je danas od Ane Ivanović preuzela prvu poziciju na WTA listi, plasirala se u drugo kolo olimpijskog turnira u Pekingu, pošto je na startu takmičenja pobedila Karu Blek iz Zimbabvea rezultatom 6:3, 6:3. U drugom kolu Janković će...

Nastavak na Kurir...

Novak u zaletu

Izvor: Večernje novosti, 11.Avg.2008

Đoković se plasirao u drugo kolo teniskog turnira na OI. Na startu takmičenja savladao je Amerikanca Robija Đineprija - 6:4, 6:4

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.