Jelena: Nisam obeshrabrena

Izvor: B92, 07.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena: "Nisam obeshrabrena"



Nisam obeshrabrena, iako sam razočarana porazom, izjavila je danas, na konferenciji za štampu u Parizu, Jelena Janković neposredno posle ubedljivog poraza od Belgijanke Žistin Enan sa 2:6, 2:6 u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu.

„Žistin je danas bila bolja. Žao mi je što sam izgubila na ovakav način. Nisam bila na svom nivou. No, to me ne obeshrabruje, želim da nastavim da radim i postanem prva teniserka sveta", rekla je Jankovićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Uprkos porazu u polufinalu, Jankovićeva je ostvarila značajan napredak na listi WTA pa će od ponedeljka biti rangirana kao treća igračica sveta.

„Nije lako kad izgubite meč, ali sam na Rolan Garosu dokazala da je moje mesto u samom vrhu svetskog tenisa", rekla je Jankovićeva.

Ona se osvrnula i na neočekivani uspeh srpskih tenisera na najvažnijem svetskom turniru na šljaci, uspeh koji su francuski mediji nazvali „srpski talas".

"Ovo što smo Ana (Ivanović), Novak (Đoković) i ja postigli na Rolan Garosu, to je veliki uspeh za srpski tenis. Postali smo teniska velesila", rekla je Jankovićeva o generaciji srpskih tenisera koja je prvi put u istoriji ušla u svetski vrh.

O mentalitetu srpskih tenisera i borbenom duhu koji je zablistao na ovom turniru, Jankovićeva kaže: "Veoma smo jaki, na teren izlazimo pobedničkog mentaliteta... Poštujem sve igračice, ali kad mi se nađu preko puta mreže, nemam strah ni od koga", rekla je najbolja srpska teniserka, koja je, kao i Janko Tipsarević i Ana Ivanović, počela da trenira u - bazenu "11. april" u Beogradu.

O finalnom meču Rolan Garosa, u kojem će protiv njene današnje protivnice igrati Ana Ivanović, Jankovićeva kaže: "Predstoji joj težak meč. Ako se bude dobro kretala i ako bude u top formi, ima šansi. Enan je favorit, ali Ana nema šta da izgubi."

"Ovo je Anino prvo finale i sigurna sam da će dati sve od sebe. Želim joj sve najbolje", poručila je na kraju Jelena Janković, koja nakon Rolan Garosa odmah odlazi za Englesku, na pripreme za Vimbldon.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.