Jelena Janković u finalu

Izvor: Politika, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Janković u finalu

Naša teniserka u polufinalu turnira u Hertogenbošu savladala Ruskinju Safinu sa 6:3, 3:6, 7:6

Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u finale turnira "Ordina open" u Hertogenbošu, pošto je savladala Ruskinju Dinaru Safinu sa 2:1 (6:3, 3:6, 7:6). Srpska teniserka je u trećem odlučujućem setu propustila priliku za brejk kod rezultata 5:3 i da završi meč, pa je Safina uspela da smanji prednost, izjednači i povede sa 6:5.

U taj-brejku Jankovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je, ipak, uspela da nadokandi propušteno i da posle velike borbe okonča meč u svoju korist. Safina je posle vođstva Jankovićeve od 6:2 u tajbrejku, kada se činilo da je sve gotovo, uspela da se vrati i izjednači na 6:6. Više od toga nije mogla da uradi, pa je srpska teniserka završila ovaj deo igre sa 8:6.

Jankovićeva, treća na VTA listi i prvi nosilac u Hertogenbošu, za titulu na turnira boriće se sa Anom Čakvetadze (Rusija). Ona je trenutno osma na VTA listi, dosada je šest puta igrala sa srpskom tenisirkom, a pobedila je četiri puta.

Nagradni fond turnira "Ordina Open" je 175.000 američkih dolara.

--------------------------------------------------------------------------

Jelena Janković kao Kris Evert 1974.

Jelena Janković zabeležila je najbolji skor u istoriji svetskog tenisa po broju pobeda u pojedinačnoj konkurenciji u prvoj polovini sezone od 1974. godine. Uspehom u meču četvrtfinala međunarodnog turnira u holandskom Bošu protiv Ukrajinke Aljone Bonadarenko (6:2, 6:1) treća teniserka na VTA listi je zabeležila 50. pobedu za manje do pola sezone. Poslednja teniserka pre Jankovićeve koja ostvarila ovakav imresivan skor bila je legendarna Amerikanka Kris Evert kojoj je to pošlo za rukom pre 33 godine.

[objavljeno: 23.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.