Jelena: Ispunila mi se želja u Rimu

Izvor: B92, 21.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena: Ispunila mi se želja u Rimu



Najbolja srpska teniserka od danas je zvanično četvrta igračica na WTA listi i ubedljivo vodi u "šampionskoj trci" za 2007. godinu, sa 2095 bodova, ispred Ruskinje Svetlane Kuznjecove, sa 1.661 bodom, i Amerikanke Serene Vilijams, sa 1.641 bodom. Jankovićeva je ušla u istoriju turnira u Rimu, pošto je ovaj turnir posle 30 godina dočekao da ga jedna igračica osvoji bez izgubljenog seta.

"Turnir u Rimu i sam grad zauvek će imati posebno mesto u mom srcu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pre godinu dana malo je nedostajalo da tenisu kažem zbogom, a onda sam došla u Rim i sve je počelo da se menja. Opet sam ovde, osvojila sam titulu, treću u ovoj sezoni, i stigla do mesta broj četiri, što je moj najbolji rejting do sada", rekla je Jankovićeva.

Ona je dodala da je odmah po dolasku iz Berlina, pre sedam dana, imala snimanja za razne stanice, kao i da su neke televizije snimale kako trenira, a druge išle s njom u šoping.

"Ubacila sam novčić u čuvenu Fontanu di trevi i zamislila želju da osvojim turnir. Evo, želja mi se ostvarila", rekla je Jankovićeva.

Prema njenim rečima, igrala je dobro na turniru, ali joj je servis pravio probleme, pa će narednih dana gledati da popravi i ovaj deo igre.

Jankovićeva i belgijska teniserka Žistin Enan su jedine osvojile po tri turnira ove godine. Srpska teniserka će ove nedelje učestvovati na turniru u Strazburu, čiji je nagradni fond 175.000 dolara i gde će biti drugi nosilac.

Na konferenciji za novinare posle pobede u Rimu američki novinar Bad Kolins rekao je Jeleni: "Znamo da imaš stan na Floridi i mi u SAD stalno pratimo tvoje rezultate i napredak. Oduševljeni smo i voleli bismo da te vidimo kako igraš pod našom zastavom. Kod nas je tenis u zatišju i bilo bi idealno da te vidimo u svojim redovima."

Jankovićeva je odgovorila da će i dalje igrati za Srbiju, kao i da je veoma ponosna što jedna tako mala država ima tri igrača u singlu i jednog u dublu u samom svetskom vrhu.

"Naša zemlja je mala, veličine Akademije Nika Bolitijerija, ali bolji smo od svih vas", rekla je Jankovićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.