Jedva se čeka nedelja

Izvor: Politika, 10.Jun.2010, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedva se čeka nedelja

JOHANESBURG – Srpski fudbaleri Miloš Krasić i Branislav Ivanović saglasili su se da će utakmica sa Ganom, prva na Mundijalu, za njihovu ekipu biti kao malo finale, ali se po njihovim izjavama mogao naslutiti optimizam.

„Duel sa Ganom i jeste za nas kao malo finale. Protivnik je težak, ali mislim da smo mi kvalitetniji. Dobrim rezultatom i pobedom stekli bismo još veće samopouzdanje i sigurno bi u sledećem meču sa Nemačkom bili još bolji”, rekao je Krasić na današnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << konferenciji za novinare u hotelu Sanisajd Park u Johanesburgu.

„Utakmica sa Ganom je od velikog značaja, jer je prva i mnogo bi uticala na naše samopouzdanje, ali ne smemo da zaboravimo da posle toga treba da igramo još dva meča. Moramo da imamo kontinuitet”, dodao je umereniji Ivanović.

Srbija će sa Ganom igrati 13. juna od 16 sati u Pretoriji. Ideju kako se treba suprotstaviti tom rivalu „orlovi” bi mogli da pronađu i u nedavnoj prijateljskoj utakmici Gane i Holandije, koju je afrička ekipa izgubila sa 4:1.

„Dosta smo pratili Ganu, komentarisali njihove utakmice, pa i tu sa Holandijom. Sigurno da možemo da iskoristimo mnogo toga dobrog iz igre Holandije, ali i mi imamo neki svoj stil, a ne manjka nam ni samopouzdanje”, naveo je Krasić.

Sve bliži početak Mundijala u Južnoj Africi, koji će zvanično početi sutrašnjom utakmicom između domaće selekcije i Meksika, nije ostavio ravnodušnim ni srpske reprezentativce.

„Oseća se neka pozitivna euforija. Ipak je ovo Svetsko prvenstvo. Uveren sam da je Srbija spremna za takav veliki spektakl. Najvažnije je da smo svi zdravi i jedva čekamo da sve počne... Pritisak koji stvaraju očekivanja nacije smo i mi sami stvorili dobrim igrama i rezultatima. Profesionalci smo, svaki igrač u glavi zna šta treba da radi”, istakao je Krasić.

Nestrpljiv je i Branislav Ivanović kome je prijala i podrška oko 200 navijača na jučerašnjem treningu.

„Euforija koja je vladala u Srbiji prenela se i na naše ljude ovde. Rezultatima smo im dali veru. A kada si toliko daleko od kuće podrška naših ljudi ovde je od izuzetnog značaja”, rekao je Ivanović.

Euforija je, međutim, vladala i pre prethodnog nastupa tadašnje Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu, ali se sve završilo bolno sa tri poraza, uključujući i debakl od Argentine od 6:0.

„Teško je porediti tadašnji i sadašnji tim. Iz te ekipe ostalo je samo nekoliko igrača. Ovo je potpuno novi tim, koji igra totalno drugačije... Drugačija smo reprezentacija, drugačije je i ime... Dobro se poznajemo, dugo smo zajedno. Selektoru smo dali mogućnost da bira”, ocenio je Ivanović.

Jedini problem koji je srpski tim imao u pripremi duela sa Ganom bio je loš teren na stadionu „Miler” na kome su „orlovi” trenirali. Od danas će zato vežbati na stadionu „Rend”.

Gana je imala više problema, pa je juče zbog tehničkih problema bila prinuđena i da menja hotel.

„Sve te tehničke stvar padaju u vodu kada se izađe na teren tako da njihovi problemi neće biti naša prednost”, kazao je Ivanović, dok Krasić nije želeo ni da komentariše slučaj Gane.

Beta

[objavljeno: 10/06/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.