Izvor: MozzartSport.com, 06.Jun.2021, 00:31

Jednostavno klasa i MVP: Mandiću nije potreban igrač više

Opet seva Dušanova leva

Levoruki bombarder Pro Reka jedan je od najzaslužnijih za osvojenu devetu titulu evropskog šampiona. Slavni italijanski klub se posle šest godina popeo na krov Evrope, ponovo gospodari evropskim vaterpolom, a prvi među jednakima je srpski reprezentativac.

Pro Reko slavi devetu krunu. Pro Reko slavi MVP-ja završnog turnira - Dušana Mandića. Ne može Srbija da se podiči novim klupskim evropskim šampionom, ali je njena uzdanica >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dušan Mandić, od večeras dvostruki šampion Starog kontinenta!

Prva sa Partizanom, naredna sa Pro Rekom. Devet golova Dušana Mandića na završnom turniru Lige šampiona za devetu krunu italijanskom giganta na Starom kontinentu. Protekao je fajnal-ejt u znaku broja devet, obeležio ga je reprezentativac Srbije.

Popeo se Pro Reko na krov Evrope onda kada su se svi najmanje nadali, kada su ih mnogi nepravedno otpisali i ćušnuli u drugi plan nakon gubitka primata u italijanskom šampionatu. Sasvim nepravedno, jer ne može se ni u jednom momentu slavni klub potisnuti u drugi plan, naročito ne kada kapicu pro Reka nose Dušan Mandić, Aleksandar Ivović, Marko Bijač, Pjetro Filjoli, Frnčesko di Fulvio, Mateo Aikardi i Aron Janger.

Prijalo je Pro Reku što je prvi put posle šest godina na finalni turnir Lige šampiona ispraćen bez pompe, govorio je o tome i Dušan Mandić za Mozzart Sport uoči početka odlučujućih bitaka u Beogradu. Breme favorita skinuto je sa pleća vaterpolista Pro Reka, a oni su znali da takvu šansu iskoriste i nagrade se najsjajnijim odličjima i podizanjem najvrednijeg pehara u klupskom vaterpoli. U gradu koji je iznedrio dva šampiona Evrope, gradu koji ima osam titula prvaka Strog kontinenta, gradu u kome su ponikle vaterpolo veličine. Jednostavno - Beogradu.

Dušan Mandić i Beograd idealan su spoj. Prva titula osvojena sa beogradskim Partizanom, druga u srpskoj prestonici. Koliko je značilo Dušanu Mandiću osvajanje prve titule sa pro Rekom , čiju je kapicu poneo 2015. godine nakon što je italijanski velikan uzeo poslednju Ligu šampiona pre ove u Srbiji, videlo se po njegovoj reakciji kada je sve bilo gotovo.

Jedan od najboljih šutera na svetu pokorio je Stari kontinent, njegovo ime večno će biti urezbareno u istoriji Pro Reka. A balkanska veza ponovo je proradila. Ne može se bez igrača sa ovih prostora. Balkan je kolevka vaterpola i dok je sveta i veka, igrači sa ovih prostora će se pitati gde ide titula prvaka Evrope. U nedelju je otišla u Italiju, Dušan Mandić, Aleksandar Ivović i Marko Bijač zagrljeni su svavili u bazenu “11. april”.

A na kraju dana Novim Beogradom se prolamalo - Dušan Mandić je MVP Lige šampiona za sezonu 2020/21! Nije dobila Srbija novog klupskog prvaka Evrope, ali i te kako ima zbog čega da bude ponosna.

Neka Dušanova leva opet seva i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

#LENFinalEight

𝐆𝐨𝐥𝐝-𝐦𝐞𝐝𝐚𝐥 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡

🇮🇹 @prorecco 9 🆚 6 #FTCwaterpolo 🇭🇺

Belgrade - Sports Center 11 April

RESULTS https://t.co/TEmx9la214#LENChampionsLeague #waterpolo#vaterpolo #vizilabda #pallanuoto #wasserball #polo#LENaquatics @LENaquatics pic.twitter.com/cUVnxuAdUs

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.