Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2021, 16:08

Jedini put kada je Murinjo plakao zbog poraza - Bajern 2012.

Portugalac o najtežem trenutku u karijeri

Navikao je Žoze Murinjo na pobede u svojoj karijeri - doduše, poslednjih godina na klupama Mančester junajteda i Totenhema manje ih je nego inače - ali imao je i neke bolne poraze. Poput 0:5 u El Klasiku ili 1:4 protiv Klopove Borusije... Jedan mu je, ipak, pao teže od ostalih. Toliko da ga je rasplakao.

U razgovoru za Marku, Portugalac je otkrio koji neuspeh u karijeri mu je najteže pao. Reč >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je o polufinalnom revanšu Lige šampiona sa Bajern Minhenom 2012. godine. Murinjo je tada vodio Real, koji je eliminisan penalima. Čak trojica igrača madridskog kluba bili su neprecizni. I to zvezde poput Ronalda, Kake i Serhija Ramosa.

"Nažalost, i to je fudbal. Kristijano, Kaka, Ramos... Tri fudbalske zveri, o čemu nema dileme, ali takođe i ljudi", počeo je dvostruki šampion Evrope sa Portom i Interom.

SUBOTA, 21.00: (1,40) REAL MADRID (4,50) OSASUNA (8,50)

Bila je to prilika da Murinjo osvoji Ligu šampiona po treći put, a Realu donese čuvenu "La desimu" - 10, titulu evropskog prvaka. Nije uspeo. Real je zaustavljen u polufinalu, a Bajern je kasnije, isto penalima, izgubio od Čelsija.

"To veče je jedino u mojoj trenerskoj karijeri kada sam plakao zbog poraza. Dobro se sećam, Aitor Karanka i ja smo bili u kolima ispred moje kuće i plakali. Bilo mi je jako teško, jer smatram da smo bili najjači te sezone", istakao je Murinjo.

Real je te sezone (2011/12) osvojio okruglo 100 poena u Primeri, devet više od Barselone, a postigli su Madriđani čak 121 gol. Mada, opet, tek sedam više od Barse koja je primila tri manje (29:32).

"Bili smo najbolji tim u Evropi, bez dileme. Osvojili smo Primeru oborivši rekord po broju osvojenih bodova i datih golova i siguran sam da bismo dobili to finale. Nemam dilemu", pričao je Murinjo nešto ranije za portuglaske medije.

Podsetimo, prva utakmica sa Bajernom igrana u Minhenu završena je pobedom Bavaraca 2:1. Presudio je gol Marija Gomeza u 90. minutu, a pre njega za Bavarce je pogodio Frank Riberi u 17, dok je strelac za Madriđane bio Mesut Ozil u 53. minutu. U revanšu je bilo 2:1 za španskog predstavnika, golovima Kristijana Ronalda u 6. (iz penala) i 14. minutu, dok je za Bajern precizan bio Arjen Roben u 27. (takođe iz penala).

Pritisak je potom vezao noge igračima domaćeg tima, pa su prva dvojica - Ronaldo i Kaka- bili neprecizni. Kaznili su ih Alaba i Gomez, ali su posle pogotka Alonsa promašili Kros i Lam. Neprecizan je potom bio i Ramos, a prolaz u finale Bavarcima obezbedio je Bastijan Švajnštajger. Sudbina je dalje htela da upravo on i Ivica Olić ne budu precizni u finalu...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.