Jedan od najvećih favorita eliminisan sa AKN!

Izvor: Mondo, 23.Jan.2017, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od najvećih favorita eliminisan sa AKN!

Alžir ispao već u grupnoj fazi...

Foto: Guliver/Getty images/Julian Finney

Rijad Mahrez je proglašen za najboljeg fudbalera Afrike 2016. godine, ali je reprezentacija Alžira daleko od najboljih na svom kontinentu. "Pustinjske lisice" uprkos zvezdama u timu poput Mahreza, Slimanija, Gulama, Bentaleba i Brahimija nisu uspele da prođu grupnu fazu Afričkog kupa nacija.

Iz Grupe B u četvrtfinale će Senegal i Tunis.

Senegal - Alžir 2:2 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (1:1),

/Diop 44, Sou 54 - Slimani 10, 52/

Zimbabve - Tunis 2:4 (1:4).

/Musona 43, Ndoro 58 - Sliti 10, M'Sakni 22, Kenisi 36, Kazri pen 45/

TABELA: SENEGAL 7, TUNIS 6, Alžir 2, Zimbabve 1.

Pošto je u nedelju završeno takmičenje u Grupi A, poznato je da ćemo u četvrtfinalu, 28. januara, gledati utakmice Kamerun - Senegal i Burkina Faso - Tunis, a videćemo koji će biti parovi dan kasnije, kada se završi treće kolo u grupama C i D. Za sada, poznato je da Gana ide među osam najboljih.

Već posle drugog kola znalo se da će Senegal ići u narednu fazu, a sve tri ostale selekcije imale su teoretsku šansu da nastave takmičenje. U najgoroj poziciji, ipak, bio je Alžir, koji je morao da pobedi Senegal, ali i da se nada remiju u duelu Tunisa i Zimbabvea ili pobedi Zimbabvea, uz povoljnu gol-razliku.

Tunižani su, ipak, potvrdili ulogu favorita u duelu sa reprezentacijom koja je tek drugi put učestvovala na AKN i ubedljivom pobedom zauzeli drugo mesto u grupi, dok je Alžir uprkos dva vođstva golovima Slimana, odigrao nerešeno sa Senegalom koji je najviše pokazao na dosadašnjem turniru.

Alžirci će sada morati da naprave dobru analizu i pronađu u čemu je problem, inače će ostati bez plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, jer ne stoje baš dobro u kvalifikacionoj grupi sa Nigerijom, Kamerunom i Zambijom. Posle dve utakmice na začelju su tabele sa jednim bodom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Senegal i Tunis izbacili Alžir sa KAN

Izvor: B92, 23.Jan.2017

Jedan od favorita na ovogodišnjem Kupu afričkih nacija selekcija Alžira eliminisana je već u grupnoj fazi turnira. Islam Slimani je dva puta donosio vođstvo "pustinjskim lisicama" u Fransevilu, ali su Pape Diop i Musa Sov izborili bod Senegalu za overu prvog mesta.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.