Jedan od najpoznatijih sudija na svetu stigao u Evropu, biće trener!

Izvor: Sportske.net, 20.Avg.2019, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od najpoznatijih sudija na svetu stigao u Evropu, biće trener!

Sjajna priča, svi ga se sećaju sa Mundijala u Brazilu posle koga se oprostio od fudbala.

Meksikanci ga zovju "Čikimarko", po jednoj verziji Drakule, odnosno glumcu koji je tumačio glavi lik, Marko Rodrigez je poznat u Južnoj Americi, poslednji meč koji je svirao bio je najbolniji poraz u istoriji Brazila, onih 7:1 protiv Nemaca na "Marakani".

Pre toga je na istom Mundijalu propustio da isključi Suareza kada je Urugvajac ujeo Kjelinija.

Zanimljivo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je ovaj meksički sudija nastupao na tri Mundijala, u Nemačkoj, Južnoj Africi i Brazilu.

Izazivao je dosta kontraverze, meksička federacija ga je suspendovala kada je na utakmici tamošnjeg šampionata pokazao žute kartone dvojici igrača i to držeći karton i u levoj i u desnoj ruci što je kršenje pravila.

Posle povlačenja, radio je kao novinar dok nije stekao trenersku licencu, a prvi samostalan posao imaće u nekadašnjem prvoligašu Salamanki koja je sada u trećoj ligi.

Inače, Salamanak je želela Hoze Luisa Treha, poznatog meksičkog trenera, ali on ne može da dobije licencu. Poslednji put je radio pre pet godina.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.