Jedan je Didije Drogba

Izvor: B92, 12.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan je Didije Drogba



Čelsi je i dalje jedina ekipa koja drži korak sa Mančester Junajtedom posle 12. kola Premijer lige. Na Stamford Bridžu deklasirali su Votford sa četiri gola uz sjajnu predstavu Didijea Drogbe, koji je postigao tri gola uz jednu asistenciju.

Direktan sudar aktuelnog prvaka i donedavnog drugoligaša pokazao je u punom svetlu razliku između vrha i dna premijerligaške tabele. Iako Čelsi nije blistao, Votford ni u jednom trenutku nije delovao ekipa koja sa Stamforda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može da odnese barem jedan bod. Odolevali su domaćim pokušajima sve do 28. minuta, kada je svoju "monodramu" počeo DD. Loptu je sa desne strane oštro ubacio Džeremi, prvo je promašio Ševčenko, ali je na pravom mestu bio Drogba za 1:0.

Osam minuta kasnije posle duplog psa sa Ševčenkom Drogba šutira iskosa sa desne strane i na pogrešnoj nozi hvata golmana Fostera za 2:0. Prednost "Plavih" povećana je početkom drugog poluvremena atraktivnim matom u tri poteza: loptu je ispucao Kudićini, na grudi je primio Drogba i sjajno asistirao Ševčenku za 3:0. U 69. minutu Drogba je iskoristio još jedno ubacivanje Džeremija i postavio konačnih 4:0.

Portsmut Herija Rednapa izvukao se na Freton Parku protiv Fulama i to 16 minuta pre kraja. Golman Fulama Anti Niemi odlično je branio tokom celog meča (7 odbrana), a u 56. minutu Zat Najt je posle kornera Jensena glavom zatresao mrežu Pompeja. U 74. minutu Kanu je izbio loptu iz ruku Niemija, što je iskoristio Endi Kol za 1:1.

Čarlton je izgubio od Vigana, a već posle 15 minuta Li Mekalaf doveo je domaće u vođstvo posle slabe reakcije obrane Čarltona, a četiri minuta pre odlaska na odmor Kamara snažnim udarcem donosi 2:0. Nadu gostima vraća Daren Bent u 52. minutu za sedmi pogodak u sezoni. Sudbinu Čarltona zapečatio je Met Džekson u 78. minutu, a gosti su ublažili poraz minut pre kraja preko Markusa Benta.

Odlična sezona Aston Vile nastavila se i na Gudison Parku, stadionu s kojeg ove sezone još nijedna ekipa nije odnela tri boda. Od 22. minuta domaći su igrali bez povređenog Tima Kejhila, a tri minuta pre odmora Saton pogađa za 0:1 na asistenciju Osborna.

Bolton je imao lakih i ubedljivih 2:0, ali je prerano počeo da slavi pobedu dopustivši Šefild Junajtedu povratak i osvajanje jednog boda. El Hađi Diuf i Kevin Dejvis pobrinuli su se za uverljivo vođstvo gostiju, ali Šefild se vratio golovima Hulsea i Kazima-Ričardsa.

Midlzbro je do bodova protiv Vest Hema došao golom Makaronea u 74. minutu, a u prvoj utakmici dana Mančester Siti i Njukasl odigrali su bez golova.

U poslednjoj utakmici subotnjeg programa Mančester junajted pobedio je u gostima Blekburn 1:0 golom Luja Sahe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.