Ječmenica: Ne želim nikoga da molim

Izvor: B92, 23.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ječmenica: Ne želim nikoga da molim



Bivša selektorka Fed kup reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica ponovila je danas da je podnela ostavku jer nije bila u situaciji da istovremeno računa na dve najbolje teniserke Anu Ivanović i Jelenu Janković. Razočarana činjenicom da nije imala mogućnost da sastavi najbolji tim, iako je po njenoj proceni taj dvojac bio spreman za velike domete, pa i osvajanje Fed kupa, Ječmenica je odlučila da se vrati radu u svom klubu u Novom Sadu.

"Ovo je prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put u istoriji da imamo dve igračice u prvih 15 (na WTA listi), koje su mogle da uđu u istoriju plasmanom u Svetsku grupu, pa čak i da osvoje Fed kup. Njih dve zajedno mogu da igraju sa svim svetskim ekipama i niko ne bi bio favorit u odnosu na nas. Ja sam bila motivisana u tom pravcu, međutim, nikako da se okupe. Puno je tu i vremena i živaca utrošeno. Imam svoj klub u Novom Sadu i bolje da se posvetim deci koja žele i hoće, nego da kidam živce", rekla je Ječmenica za B92.

Nekadašnja selektorka reprezentacije Srbije kaže da se, iz razloga u koje ne želi da ulazi, nikada nije desilo da naše najbolje teniserke budu na ukupu u nacionalnom timu:

"Nije se nikada desilo da obe mogu da igraju u isto vreme. Ove godine Jelena hoće da igra, dok smo od Aninog menadžera dobili poruku da ona neće moći da igra zbog povrede. Prošle godine Jelena je imala loš početak, želela je da ostavi tenis i nije bila u mogućnosti da igra. Ove godine Anini razlozi su strah od povrede... Njih dve su morale da imaju motivaciju za nastup, jer mogu da ostvare nešto. Mislim da je to bila propuštena šansa, a ako je trebalo nekoga moliti da igra u reprezentaciji, onda ne znam šta da kažem...", kaže Tatjana Ječmenica.

Reprezentacija Srbije igraće u Federejšn kupu tokom aprila u okviru grupe 1 Evro-afričke zone za plasman u Svetsku grupu 2. Protivnici će biti poznati neposredno pred takmičenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.