Javor ubedljivo nadigrao Inđiju, a Čukarički Mačvu

Izvor: RTS, 20.Jun.2020, 18:31

Javor ubedljivo nadigrao Inđiju, a Čukarički Mačvu

Fudbaleri Javora su na svom terenu ubedljivo nadigrali Inđiju sa 5:0 u nastavku poslednjeg kola Superlige Srbije. U drugoj današnjoj utakmici i Čukarički je na svom terenu nadigrao Mačvu sa 3:1.
Utakmica na stadionu kraj Moravice bila je i oproštajna za Igora Bondžulića i legendarnog vezistu Ivana Cvetkovića, koji je u 39. godini završio karijeru.

Poslednji meč u sezoni u Ivanjici razrešili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su domaćini već sredinom prvog poluvremena postigavši dva pogotka prednosti za desetak minuta.
Prvo je mrežu Inđije u 25. minutu zatresao Ivan Rogač, a potom je u 36. minutu drugi gol postigao Luka Radivojević.
U nastavku utakmice se samo postavljalo pitanje sa koliko će golova domaćini odneti pobedu a usledila je serija od tri pogotka.
Prvo je Nikola Petković zatresao mrežu u 51. minut, potom su strelci bili igrači koji su naknadno ušli u igru, Saša Varga u 59. minutu i Nenad Sević u 67. minutu za konačnih 5:0.
Javor je i drugi put ove sezone nadigrao Inđiju, koja je posle pobeda nad Čukaričkim i Vojvodinom, pružila bledu partiju u Ivanjici.
I u drugoj današnjoj utakmici pobedu je ubedljivo odneo domaći tim Čukarički nadigravši sa 3:1 tim Mačve.
Gostujući tim je dobro ušao u meč i čak poveo u 11. minutu golom Petra Gigića, ali nisu uspeli dugo da održe prednost.
Domaćini posle nekoliko dobrih prilika osvajaju šansu za izjednačenje u 36. minutu posle dosuđenog jedanaesterca koji Slobodan Tedić pretvara u izjednačenje sa kojim se otišlo na pauzu.
U drugom poluvremenu tim Čukaričkog preuzima inicijativu i u 60. i 62. minutu golovima Vidosavljevića i Ortiza obezbeđuju pobedu sa 3:1 u poslednjem meču sezone.
Rezultati i parovi 30. kola:
Četvrtak:
Mladost - Rad 2:0
Voždovac - Radnik 1:1
Petak:
Spartak - Napredak 0:2
Vojvodina - Partizan 1:0
Radnički - TSC 3:1
Subota:
Javor - Inđija 5:0
Čukarički - Mačva 3:1
Crvena zvezda - Proleter (19.15)
Tabela:
Crvena zvezda 75, Partizan 64, Vojvodina 62, TSC 59, Radnički 52, Čukarički 51, Spartak 46, Voždovac 45, Mladost 43, Napredak 33, Radnik 31, Proleter 30, Javor 28, Inđija 25, Rad 15, Mačva 13.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.