Javor ponovo na vrhu Superlige, veliki preokret Rada na Banjici

Izvor: Blic, 12.Avg.2015, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javor ponovo na vrhu Superlige, veliki preokret Rada na Banjici

Fudbaleri Rada došli su do velikog preokreta na Banjici, i iako su gubili od Mladosti iz Lučana sa dva gola na poluvremenu, na kraju su slavili sa 4:2, dok je Pižonov OFK Beograd rutinski slavio protiv Radnika iz Surdulice - 3:0. Javor je savladao Borac u Čačku minimalnim rezultatom i tako prenočio na prvom mestu Superlige Srbije, barem do meča Vojvodine i Partizana, koji se igra u nedelju od 20 časova.

Mladost iz Lučana je šokirala domaći Rad i vrlo brzo povela sa 2:0 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preko Nebojše Gavrića i Saše Jovanovića.

Ipak „građevinari” su u drugom poluvremenu stigli do ogromnog preokreta na krilima talentovanog Nemanje Mihajlovića, koji je u 49. minutu sa bele tačke smanjio prednost.

Ekspresno je Rad stigao i do izjednačenja, pošto je Nemanja Arsenijević odlično reagovao na centaršut Obradovića i glavom sproveo loptu u mrežu, pa je u 52. minutu već bilo 2:2.

Nastavila se totalna ofanziva Beograđana, u čemu se Mladost nije najbolje snašla, pa je posle ubačene lopte Mihajlovića Živanović nespretno reagovao i postigao autogol.

Imao je Rad još nekoliko dobrih prilika, a konačan rezultat postavio je Mihajlović šutem sa ivice šesnaesterca.

Fudbaleri OFK Beograda lako su izašli na kraj sa novoligašem Radnikom iz Surdulice, pošto su na domaćem terenu slavili sa 3:0.

Izabranici Vladimira Petrovića Pižona poveli su već u osmom minutu preko Ivice Jovanovića, a rani gol u mnogome je odredio dalji tok meča.

Radnik je pokušavao da izjednači, ali je do novog gola prvi stigao OFK Beograd.

Zlatko Lisčević je početkom drugog poluvremena uhvatio Radnikovu odbranu nespremnom, a konačan rezultat i ubedljivu pobedu OFK-a doneo je Branimir Subašić u 74. minutu.

Spartak iz Subotice i Jagodina su odigrali jedan loš meč, bez puno sadržaja, koji je na kraju završen sa 0:0.

Domaći Subotičani su uputili samo dva šuta u okvir gola Jagodinaca, a njihov rival duplo manje, pa i nije veliko iznenađenje što se rezultat nije menjao.

U susretu dve ekipe koje su možda i najviše iznenadile na početku srpskog šampionata, fudbaleri Javora su savladali Borac u Čačku sa 0:1.

Sudbina je htela da izabranicima Nenada Lalatovića presudi doskorašnji član Borca Ivan Jovović, koji je ovog leta prešao u Javor iz rodne Ivanjice.

Levi bek je u 48. minutu uspeo da savlada Bajića posle asistencije Stojakovića i tako donese Javoru i četvrtu pobedu iz pet mečeva, što je dovoljno da barem do susreta Vojvodine i Partizana Ivanjičani ostanu na prvom mestu na tabeli.

Radnički iz Niša i Voždovac su na „Čairu” odigrali jedan izjednačen meč, u kome je bilo šansi, ali ne i golova, te je završen rezultatom 0:0.

Imao je domaćin inicijativu tokom meča, međutim ipak je Voždovac imao najbolju priliku, pošto je u 38. minutu Obiora Odita pogodio stativu.

Kasnije su domaćini preuzeli inicijativu, zapretili u nekoliko navrata preko Trifunovića i Zemljanuhina, ali su mreže mirovale.

Superliga Srbije, 4. kolo

OFK Beograd - Rad 3:0 (1:0)

(Jovanović 8, Lisčević 52, Subašić 74)

Rad - Mladost 4:2 (0:2)

(Mihajlović 49, 86, Arsenijević 52, Živanović 58 a.g. - Gavrić 6, Jovanović 18)

Spartak - Jagodina 0:0

Crvena zvezda - Čukarički 3:1 (0:1)

(Ibanjez 55, 82, Katai 87 - Srnić 18)

Borac - Javor 0:1 (0:0)

(Josović 48)

Radnički Niš - Voždovac 0:0

21.09 Novi Pazar - Metalac (meč kasnio zbog problema sa reflektorima)

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Javor prenoćio na vrhu Superlige, problemi sa reflektorima u Novom Pazaru

Izvor: Blic, 12.Avg.2015

Fudbaleri Rada došli su do velikog preokreta na Banjici, i iako su gubili od Mladosti iz Lučana sa dva gola na poluvremenu, na kraju su slavili sa 4:2, dok je Pižonov OFK Beograd rutinski slavio protiv Radnika iz Surdulice - 3:0. Javor je savladao Borac u Čačku minimalnim rezultatom i tako prenočio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.