Javor obeležio 100. rođendan

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Avg.2012, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javor obeležio 100. rođendan

Stoti rođendan, uz bujicu uspomena i glasne planove. Javor je na jedinstven način, uvodom u Nušićijadu, obeležio redak jubilej na našim prostorima.
Svečana akamedija, uz prisustvo mnogobrojnih gostiju, potvrdila je da superligaš sa Moravice ima čime da se ponosi. I više od toga.
S ponosom je prvi čovek Ivanjičana, Dragomir Lazović, obelodanio nekoliko detalja:
Javor jedini u Srbiji postoji u kontinuitetu od 1912. godine. Sačuvao je ime kroz dva balkanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i svetska rata. Nikada nije nosio drugo ime, već ga je čuvao kao najveću ljubav, svetinju… Za to su zaslužni igrači svih generacija, brojne uprave, verni navijači… Svi Ivanjičani.
I danas kad kažete Javor mnogi pomisle – Ivanjica. I obratno.
To je ista, priča o gradu, mladima, klubu koji svi vole. Javor je klub sa istorijom, specifičnim odnosima, na „ivanjički način”, ima svoju dušu. Zbog toga je Javor klub istorije, a danas ima sve uslove da bude i klub budućnosti.
Ćurčić trener veka
Radovan Ćurčić je izabran za trenera veka.
Bivši v.d. selektora Srbije predvodiće u petak ekipu Javora, sastavljenu od igrača koji su izborili prvi plasman u saveznu ligu, protiv veterana Srbije.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.