Javor krajem meseca slavi 100. rođendan

Izvor: Blic, 24.Avg.2012, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javor krajem meseca slavi 100. rođendan

Svečana akademija povodom obeležavanja stogodišnjice fudbalskog kluba Javor iz Ivanjice biće održana 30. avgusta u hotelu “Park”, a očekuje se dolazak prijatelja, bivših članova kluba, gostiju iz FSS i predstavnika ministarstva za sport i omladinu, najavio je direktor Tomislav Savić.

"Na svečanoj akademiji biće prikazan dokumentarni film o našem klubu, a nakon toga ćemo podeliti priznanja zaslužnim igračima, trenerima i svima koji su pomogli da Javor danas bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u fudbalskoj eliti", rekao je Savić i dodao da će se odigrati prijateljska utakmica između veterana FK Javor i veterana reprezentacije Srbije.

Govoreći o takmičarskoj sezoni 2012/2013, Savić je istakao da je želja svih "da Javor bude plasiran u bezbednoj zoni, odnosno da se ne bori za opstanak".

"Tim je promenjen, dosta igrača je otišlo, a naš plan je da angažujemo talente, spremne da se dokazuju i usavršavaju uz igrače koji već imaju superligaško iskustvo", naglasio je direktor FK Javor.

U varošicu pod Golijom prvu loptu doneo je student Milan Radojević 1912. godine, kada je i nikao ovaj klub, koji za 100 godina postojanja nikada nije menjao ime. Između dva rata Javor je bio veoma aktivan. Iznedrio je i dva tadašnja reprezentativca Dragana Jovanovića i Boška Petrovića.

Posle Drugog svetskog rata u Javoru su ponikli mnogi prvoligaški igrači i reprezentativci poput Srboljuba Krivokuće, Vladice Kovačevića, Petra Krivokuće i Radovana Krivokuće .

Monografiju povodom obeležavanja stogodišnjice kluba sprema ivanjički novinar Emilijan Protić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.