Izvor: MozzartSport.com, 12.Okt.2021, 04:26

Javnost se podsmeva “honorarcu“ Irvingu, Fila pregazila Bruklin, svi pričaju o Korkmazu i Džou (VIDEO)

Dominacija Embida i Dramonda u reketu, Durant i Harden se uzalud trošili, Seventisiksersi izgledaju spremno

Susret Filadelfije i Bruklina, što je prema mišljenju stručnjaka projektovano finale Istoka, u predsezonskom obračunu imao je zanimljivu uvertiru. Danima i sedmicama unazad košarkaški svet obilazi vest o želji Kajrira Irvinga da svesno izgubi silne milione jer ne želi da se vakciniše protiv korona virusa uz obrazloženja koja više zvuče kao teorija zavere, nego >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << legitimni razlog.

Upravo iz tog razloga Irving nije doputovao u Filadelfiju na meč, trener Stiv Neš tvrdi da će ekipa pokušati da se izbori s novonastalom situacijom, dok je jedan od najboljih plejmejkera poslednjih sezona u tamošnjoj javnosti dobio nadimak “honorarac“, smatrajući da će mu predstojeća sezona biti plaćena po obavljenom poslu, ne kako je to određeno potpisanim ugovorom.

Dok je Irving verovatno uživao u udobnosti svog doma, u televizijskom prenosu mogao je da isprati kako Filadelfija rastavlja Bruklin na sitne delove. Seventisiksersi su dobili utakmicu rezultatom 115:104 (37:25, 31:24, 32:24, 15:31) u potpunoj demonstraciji sile gde su se superzvezde Netsa Kevin Durant i Džejms Harden uzalud trošile. Shvatio je to i Neš tokom drugog poluvremena kada je izveo dvojicu najvažnijih igrača tima na klupu i praktično ih više nije ni vraćao na parket. Nije ni imao potrebe jer je mnogo pre toga pobednik bio rešen.

Posle maksimalnih 29 poena razlike na otvaranju poslednjeg dela (102:73) treneri oba tima svesno su promešali karte kako bi odmorili najbitnije igrače za završne testove pred start ligaškog dela. Tu je domaćin izgubio momentum, a Netsi su serijom od osam poena u drugoj polovini četvttine umalo vratili život utakmici koja se ipak završila u korist File.

Jednu od najboljih partija u dresu Filadelfije odigrao je Furkan Korkmaz. Turski reprezentativac blistao je na parketu i skupio 27 poena (11/19 iz igre), četiri asistencije i tri skoka. Dominantne role pod košem imao je Džoel Embid i Andre Dramond sa 14 i 16 poena dok američka javnost, pogotovo ona u Gradu bratske ljubavi govori najviše o igri Ajzee Džoa. Mladi bek i nekadašnji student univerziteta Arkanzas dobio je šansu u svom prvom predsezonskom meču i odigrao sjajno. Za 27 minuta na terenu prikupio je 20 poena (6/9 iz igre) uključujući i pet ispravnih hitaca za tri iz sedam pokušaja! Dopisao je još tri završna dodavanja i jedan skok, ali ono što je privuklo najveću pažnju gledalaca i eksperata jeste kako se snašao u direktnom okršaju s budućim članom Kuće slavnih Hardenom. Nastavi li da pruža ovakve partije, čekaće ga garantovani minuti kod Doka Riversa, baš kao i Korkmaza koji je očigledno tokom leta mnogo radio na sebi i vidi se napredak u odnosu na prošlu sezonu.

Isaiah Joe tonight:

20 points

3 ast

5-7 from three

Joe looks hungry and has done everything possible to earn minutes in the rotation. Time to let the kid loose pic.twitter.com/TboDIZEnpb

Kod Bruklina standardno su se istakli Durant i Harden. Prvi sa 23 poena (9/13 iz igre) i sedam skokova, drugi sa 21 poenom (8/14 iz igre), te po četiri uhvaćene i podeljene lopte. Problem za Netse osim Irvingovog izostanka bilo je to što i klupe nakrcane talentom, dugo niko nije mogao da prebaci dvocifrenu marginu. Učinio je to Kameron Tomas sa 10 poena, kasnije i Dževon Karter s 16 poena, dok je Blejk Grifin ostao na osam poena i pet skokova.

Možda konačni rezultat ne govori dovoljno u prilog tome koliko je Filadelfija zaista bila bolja, ali zaista je tako. Osim početnog vođstva od 3:0, Bruklin je do kraja susreta bio u podređenom položaju jer je Fila igrala zaista dobro u obe faze, a iz dobre odbrane rađali su se laki poeni, Na poluvremenu su Seventisiksersi imali već 19 poena razlike (68:49), na neverovatnih 59 odsto pogodaka iz igre! To su zasladili sa još devet ukradenih lopti već u ovom delu utakmice. U trećoj četvrtini je posle serije 13:0 razlika otišla na 28 poena (98:70), dok je ulazak u poslednju deonicu domaćin već premašio trocifrenu granicu. Promene u petorkama oba tima više su pogodovale gostima koji su uspeli drastično da spuste minus i dođu do prihvatljivijeg poraza.

Istina, nema rezultat ovog susreta nikakvog efekta na predstojeću sezonu, ali je činjenica da Bruklin još nije podesio parametre niti se spremio za ono što sledi. Filadelfija u iščekivanju Bena Simonsa, deluje kao dobro podmazana mašina.

NBA - PREDSEZONA

Utorak:

Toronto – Hjuston 107:92

/Ačiuva 17 – Bruks 15/

Majami – Šarlot 104:103

/Adebajo 18 – Bridžis 22/

Memfis – Detroit 127:92

/Morant 24 – Dijalo 13/

Filadelfija – Bruklin 115:104

/Korkmaz 27 – Durant 23/

U toku: Juta – Nju Orleans

U toku: Portland – Sakramento

04.30: LA Klipers - Minesota

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.