Zvanično – Jasikevičus menja Pešića u Barsi

Izvor: B92, 02.Jul.2020, 10:10

Zvanično – Jasikevičus menja Pešića u Barsi

Šarunas Jasikevičus postaće novi trener Barselone.

Svetislav Pešić je preuzeo Barselonu kada je bila u jako lošem stanju i okrenuo situaciju u klubu za 180 stepeni.

Ove sezone ih je doveo do finala ACB lige gde su izgubili od Baskonije u dramatičnoj završnici i iako su mu svi tamo zahvalni, došlo je do prekida saradnje.

Kako je objavio klub na svom zvaničnom "Tviter" profilu, Šarunas Jasikevičus će biti trener Barselone tokom naredne tri sezone.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Litvanac je kao igrač bio na poziciji plejmejkera i posle univerziteta Merilend igrao je za neke od najvećih evropskih klubova, bio je i u NBA ligi, a kao trener na klupi Žalgirisa pokazao se fantastično.

Upravo to ga je preporučilo upravi Barselone koja je otvorila pregovore sa svojim nekadašnjim košarkašem koji je u Barsi igrao od 2000. do 2003. godine.

Saigrači su mu bili ljudi poput Huana Karlosa Navara, Pau Gasola, Ronija Sejkalija, Arturasa Karnišovasa, Roberta Duenjasa...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.