Jarno Truli kreće sa pola

Izvor: B92, 19.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jarno Truli kreće sa pola



Vozač Tojote Italijan Jarno Truli startovaće sa pol pozicije na trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD u Indijanapolosu.

U subotnjim zvaničnim kvalifikacijama, Truli je vozio najbrži krug u vremenu 1:10,625.

Sa druge pozicije krenuće vozač Meklarena, Finac Kimi Raikonen, a sa treće Dženson Baton iz BAR-Honde.

Potom slede vozači Renoa i Ferarija. Djankarlo Fizikela iz Renoa startuje sa četvrte pozicije, Mihael Šumaher iz Ferarija sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pete, vodeći u generalnom plasmanu, vozač Renoa, Španac Fernando Alonso startuje sa šeste pozicije, a drugi vozač Ferarija Rubens Barikelo sa sedme pozicije.

Na nedeljnoj trci u Indijanapolisu za Tojotu neće voziti Ralf Šumaher, koji još nije dovoljno oporavljen od udesa koji je doživeo na treningu u petak. Njega će zameniti Brazilac Rikardo Zonta.

Pravu pometnju pred trku uneo je prvi čovek Renoa Flavio Brijatore, koji je zapretio da se njegov tim neće takmičiti, ako zvaničnici Formule 1 ne dozvole da se vozi sa novim gumama proizvođača "Mišlen".

"Mišlen" želi da na trci u nedelju Reno koristi iste gume koje je imao i u trci za Veliku nagradu Španije.

"Zvaničnici Formule 1, još nam nisu dozvolili da koristimo te gume, a ako nam uskrate dozvolu, nećemo da se takmičimo sutra", poručio je Brijatore.

Reno je trenutno vodeći u generalnom plasmanu timova, a vozač te ekipe Fernando Alonso je prvi u konkurenciji vozača. Reno je pobedio u pet od osam trka u sezoni.

Opširnije o šampionatu Formule 1 na f1.b92.net.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.