Izvor: Blic, 30.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jarić u L.A. Klipersima Rakočević u Minesoti

Jarić u L.A. Klipersima Rakočević u Minesoti

MINEAPOLIS Marko Jarić i Igor Rakočević, reprezentativci Jugoslavije, od sledeće sezone najverovatnije će karijeru nastaviti u najjačoj košarkaškog ligi na svetu (NBA) pošto su na draftu, održanom juče u Mineapolisu, izabrani u drugoj rundi od strane L.A. Klipersa, odnosno Minesote u kome trenutno igra i Radislav Nesterović.

Među 130 najperspektivnijih igrača sveta koji su se prijavili za ovogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << draft dvojica Jugoslovena su dobila ogromno priznaje, dok jedino Stevan Nađfeji nije izabran od strane nijednog NBA kluba. Ćakić, Šekularac i Ilievski odustali su u poslednjem trenutku.

Jarić je od strane Klipersa izabran kao 30, a Rakočevića je preuzela Minesota kao 51. 'pika'. Dodatna dimenzija velikog priznanja leži u činjenici da su od Jarića do sada bolje plasirani na NBA draftu bili samo Predrag Stojaković (14. 1996. godine), Vlade Divac (26. 1989.) i Dejan Bodiroga.

Interesantno da su draft sa prostora bivše Jugoslavije prošli još Hrvati Bagarić (24. 'pik' Čikago) i Sesar (47. Sietl) i Slovenac Brežec (27. Indiana). Najbolje plasirani Evropljanin, bio je Turčin Hidajet Turkoglu (16.) iz Efesa koga je izabrao Sakramento naših košarkaških vedeta Divca i Stojakovića.

U prvom trenutku sam bio malo razočaran, što nisam bio izabran u prvoj rundi, međutim Bauman, menadžer FEJM-a, brzo me je ubedio da to nema nekog bitnog značaja. Definitivno sam blizu ostvarenja igračkog sna, dobio sam šansu života i siguran sam da ću je iskoristiti. Samo kad pogledam koliko je talentovanih igrača iz Amerike i Evrope ostalo iza mene ja sam presrećan prva je reakcija Igora Rakočevića na jučerašnji NBA draft. Bek Crvene zvezde posle jednomesečnih priprema u SAD trebalo bi da se vrati u Beograd u nedelju. Za to vreme menadžeri Igora Rakočevića i Marka Jarića nastojaće da potpišu što povoljnije ugovore za dva NBA kluba, a kako saznajemo košarkašu crveno-belih u startu bi mogla da bude zagarantovano igranje od 15-20 minuta. D. J. BUŽIĆ

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.