Jarić slavio protiv bivših

Izvor: B92, 27.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jarić slavio protiv "bivših"



Prethodne noći u NBA šampionatu na programu je bilo devet mečeva, a od srpskih igrača nastupio je samo Marko Jarić. Njegovi Timbervulvzi pobedili su Kliperse u Los Anđelesu sa 101:87, a on je za 19 minuta imao 8 poena, po dva skoka i ukradene lopte i jednu asistenciju. Po običaju najzaslužniji za trijumf Minesote bio je Kevin Garnet koji je ubacio 32 poena uz devet skokova i čak sedam ukradenih lopti. Posle ovog duela, uprava Klipersa saopštila je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će Željko Rebrača morati na operaciju leđa, zbog koje će propustiti ostatak sezone.

Najuzbudljiviji duel odigran je u Memfisu, gde je Portland slavio sa 135:132 posle dva produžetka. Krilni centar Blejzersa Zek Rendolf odigrao je možda najbolju partiju u svojoj karijeri. On je zabeležio čak 42 poena, a uz to je imao i 12 skokova i po dve asistencije i ukradene lopte. Kod domaćina, po običaju bolji od ostalih bio je španski reprezentativac Pau Gasol sa 24 poena i 14 skokova, ali je zato uspeo da proda čak 9 lopti. Njegova sudbina i dalje je neizvesna, jer uprava Grizlisa još uvek nije pronašla klub sa kojim bi napravila vrednu razmenu. Duel protiv Portlanda bio je prvi za Španca pred domaćim navijačima od kada je izrazio želju da promeni sredinu. Sve to je uticalo da od starta dobija zvižduje navijača Grizlisa.

Branilac titule Majami nastavlja da tone sve dublje. Hit je poražen u Čikagu sa 100:97, a na parketu ponovo nije bilo Šakila O'Nila. On je odigrao dva meča, posle oporavka od povrede kolena, ali još uvek nije potpuno spreman da igra dva dana za redom. Ben Gordon je bio najzaslužniji za trijumf Bulsa sa 34 poena, dok je Kirk Hajnrih ubacio 26, ali je imao i značajan učinak u odbrani. Kod gostiju najbolji je bio Dvejn Vejd sa 24 poena i po osam poena i skokova.

Ostali rezultati:

Atlanta – Filadelfije 89:104

Indijana – Toronto 102:84

Nju Orlins – Juta 94:83

Dalas – Sakramento 106:104

Denver – Nju Džersi 102:112

Golden Stejt – Šarlot 131:105

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.