Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2020, 17:58

Jaremčuk je mozak Genta - dao dva, Depoatr dodao još dva komada (VIDEO)

Kako igra Zvezdin protivnik iz grupe u Ligi Evrope?

Crvena zvezda će u grupi Lige Evrope između ostalog igrati i protiv belgijskog Genta. Prvi sudar ovih timova biće 5. novembra na stadionu Rajko Mitić u trećem kolu, a 26. novembra u narednom kolu Zvezda će ići na gostovanje Gentu. Zato je mnogima interesantno da već sada "bace oko" na ovaj belgijski tim, a on je danas igrao protiv Beršota u šampionatu i slavio je sa ubedljivih 5:1 (3:0) na svom terenu.

Gent >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nije tim iz samog vrha, krema belgijskog fudbala, ne cvetaju ruže u ovoj ekipi, dosta je previranja i promena u poslednje vreme, ali ima igračkog kvaliteta, što je danas Gent i pokazao.

Neka ne zavara ime ni njegovog protivnika Beršota jer je ta ekipa odlično startovala šampionat i posle osam odigranih kola drži treće mesto sa 15 bodova, tri manje od Klub Briža i četiri od Šarlroe. Tako da je Gent danas zapravo igrao protiv značajno bolje plasiranog tima od sebe.

Gent je krenuo meč u formaciji 4-2-3-1, gde je centralni vezni bio Roman Jaremčuk, izuzetno nezgodni Ukrajinac. Po krilima su delovali Nijangbo i Bukari, a u samom špicu Depoatr.

Istakli smo Jaremčuka i to ne slučajno, a svi koji su ga gledali u reprezentaciji Ukrajine znaju njegove kvalitete. On je danas postigao dva gola, učestvovao i kod trećeg, a ceo posao Gent je odradio za bukvalno manje od pola sata jer mu je trebalo 29 minuta da postigne tri gola i završi rezultatski utakmicu.

Jaremčuk je propustio neke utakmice zbog povrede, ali se sada vratio i dominirao. Videlo se da je igrač koji pravi razliku i ima opasnu levu nogu kod prvog gola, te da mu je tehnika na zavidnom nivou kod drugog gola.

Koliko god je on opasan toliko u napadu doprinosi i Depoatr koji je prvo bio precizan u 29. minutu, da bi pogodio i u 61. za 4:0. Čini se da su oni glavna udarna igla tima, te da će njih defanzivci Zvezde morati posebno da gledaju i na njih da motre.

Treba istaći da je Jaremčuk učestvovao i kod trećeg i kod četvrtog gola. Ne pišu mu se direktne asistencije, ali je bio glavni organizator akcija. Bio je glavni mozak tima na ovoj utakmici, bez dileme. Ako bi njega Zvezda uspela da ukroti u sudarima protiv Genta, veliki bi posao odradila. I čini se da je taj prednji, napadački deo tima bolji od defanzive, pa će crveno-beli i tu tražiti šansu kada dođe vreme.

Zvezda će prvi obračun protiv Genta imati za oko mesec dana, tako da nema sumnje da će crveno-beli do tada dobro skautirati ovog protivnika.

Gent je imao velikih problema sa realizacijom do sada, ali je danas probio barijeru.

BELGIJA 1 - 8. KOLO

Petak

Antverpen - Mehelen 4:1 (3:0)

/Buširi 5ag, Mijoši 8, Mbokani 43, Sek 78 - Heremans 67/

Subota

Vasland Bevern - Genk 1:1 (0:0)

/Vukotić 90+6 - Onuaču 67/

Eupen - Serkl Briž 1:2 (1:1)

/Ngoj 39 - Azar 5, Musaba 76/

Leuven - Varegem 2:1 (1:0)

/Anri 19, Sova 63 - Beraino 70/

Sint Trojden - Kortrajk 0:0

Nedelja

Klub Briž - Anderleht 3:0 (1:0)

/Diata 23, Vanaken 48, Vormer 90+5/

Gent - Beršot 5:1 (3:0)

/Jaremčuk 12, 15, Depoatr 29, 61, Samoa 79 - Kulibali 90+1/

18.15: (2,40) Šarlroa (3,25) Standard (3,05)

20.45: (1,75) Ostende (3,60) Muskron (4,90)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.