Japanci prvaci u raftingu

Izvor: RTS, 24.Maj.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanci prvaci u raftingu

Svetsko prvenstvo u raftingu završeno je takmičenjem u slalomu u kanjonu Tijesno kod Banjaluke, a titulu svetskog prvaka odbranili su Japanci.

Drugo mesto osvojili su nemački rafteri, dok je bronzana medalja pripala takmičarima iz Češke.

U ženskoj konkurenciji, najbolji je bio tim Kanade, drugo mesto su osvojile Slovakinje, dok je treća bila Češka.

Nakon takmičenja u četiri discipline, Brazilci su odbranili titulu ekipnog prvaka sveta, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u ženskoj konkurenciji to bila reprezentacija Kanade.

Predstavnici svih reprezenatcija, učesnika Svetskog prvenstva u raftingu "Banjaluka 2009" danas će u kampu "Krupa na Vrbasu" posaditi 50 sadnica pančićeve omorike, čime će dati svoj doprinos kampanji zaštite životne sredine "Lepša Srpska".

Rafteri će mladice pančićeve omorike posaditi zajedno sa ministrom porodice, omladine i sporta Republike Srpske Prokom Dragosavljevićem i gradonačelnikom Banjaluke Dragoljubom Davidovićem.

Na Svetskom prvenstvu u raftingu, koje je održano na rekama Vrbas u Banjaluci i Tari u Foči, učestvovalo je oko 600 takmičara iz 55 timova iz 35 država sveta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.