Japan - Nemačka meč visokog rizika

Izvor: B92, 06.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan - Nemačka meč visokog rizika



Termin odigravanja fudbalske utakmice ženskih reprezentacija Japana i Nemačke na Svetskom prvenstvu u Kini promenjen je pošto su organizatori takmičenja upozorili na moguće nerede navijača. FIFA je saopštila da je ispunila zahtev domaćina turnira i duel, koji je trebalo da se igra 18. septembra u Hangdžou, zakazala za dan ranije. Termin odigravanja utakmice je promenjen jer je 18. septembra godišnjica "Mukden incidenta" iz 1931. godine, koji je za posledicu imao japansku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okupaciju severoistočnog dela Kine.

"Mukden incident" mnogi smatraju početkom rata koji je 1937. godine doveo do japanske okupacije većeg dela Kine.

Japanci su imali probleme u Kini i na Azijskom kupu 2004. godine.

Kineski navijači su tada zviždali japanskoj himni, ali i napadali navijače, igrače i autobus ekipe iz "zemlje izlazećeg sunca".

Svetsko prvenstvo za žene igraće se u Kini od 10. do 30. septembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.