Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2021, 06:20

Jao Ming gledao pobedu basketaša Srbije

Bulut i drugari bolji od Kine u prvom kolu, od 08.25 igraju protiv Holandije

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Pobeda na startu za basketaše Srbije. Na jednom od najatraktivnijih terena u Tokiju izabranici selektora Gorana Vojkića savladali su Kinu – 22:12 u prvom kolu, a u narednom će već od 15.25 odmeriti snage sa Holandijom. Basketaši iz Kine, koje je sa tribina bodrio legendarni Jao Ming, držali su se u početnoj fazi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meča, ali je u nastavku Srbija pokazala zašto na leđima nosi breme favorita.

U jednom trenutku je povredu doživeo Dušan Domović Bulut, ali je i pored iskrenutog zgloba uspeo da nastavi meč.

"Nisam ga jako iskrenuo, video sam odmah da mogu da stanem na nogu", rekao je posle okršaja Bulut, koji bi trebalo da bude spreman za nastavak.

Srpski reprezentativac Mihailo Vasić je bio zadovoljan zbog trijumfa na premijeri.

"Uvek postoji pozitivna trema pred ovako veliko takmičenje. Za ovo smo se pripremali, ovo nam je "hajlajts" kafrijere, tako da smo spremni. Mislim da su Kinezi dobar fizički tim, svi su jaki, brzi, spremni, dobro šutiraju. Pokazalo se da im nedostaje iskustvo, tako da smo mi onda ubrzali i prelomili u našu korist. Imamo dva sata da se spremimo za Holanđane, oni su uigrana ekipa, biće dobra borba".

Aleksandar Ratkov je priznao da nije uopšte bio lak meč na startu olimpijskog turnira.

"Nismo se još navikli na vreme, znali smo da će biti fizički teška utakmica. Kinezi nisu neki znalci, ali uvek igraju tvrdo. To smo i očekivali... Prvi je meč, nismo imali mnogo vremena da uigravamo ekipu, još slažemo našu igru. Ali verujem da će doći na svoje, kako takmičenje bude odmicalo. Mnogo je bitno da se krene pobedom, posle je sve lakše. Bilo me je strah za nastavak takmičenja kada se Bulut povredio. Ali, hvala Bogu sve je u redu. U dobroj je formi", zaključio je Ratkov.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.