Janku se posrećilo, Viktor ispao

Izvor: Mondo, 14.Avg.2017, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janku se posrećilo, Viktor ispao

Tipsarević posle poraza u kvalifikacijama, bez borbe prošao u drugo kolo mastersa u Sinsinatiju! Moguća smena na vrhu ATP liste.

Janko Tipsarević minulog vikenda nije uspeo da prebrodi kvalifikacije za turnir "Masters 1000" serije u Sinsinatiju, pošto je u poslednjem kolu izgubio od Amerikanca Kristofera Jubenksa.

U 99 odsto slučajeva bi posle toga usledilo pakovanje kofera i putovanje u drugi grad, ali ovog puta je Janko dobio ulogu "laki luzera" i ostao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Sinsinatiju za slučaj da se povredi neko od tenisera iz glavnog žreba.

Upravo to se desilo Keiju Nišikoriju, koji se povukao nakon što je na treningu osetio bol u ručnom zglobu.

Janko ne samo što je "oživeo" na ovom mastersu, već je shodno Nišikorijevom statusu petog nosioca bio slobodan u prvom kolu i direktno se našao među najbolja 32!

Tamo očekuje pobednika meča u kome se sastaju Španac David Ferer i Amerikanac Stiv Džonson.

Prvi nosilac je Rafael Nadal, drugi Rodžer Federer i obojica mogu da izbiju na prvo mesto ATP liste ako u nedelju uveče podignu pehar u Sinsinatiju. Nadal je tu šansu imao već u Montrealu prošle nedelje, ali je ispao u četvrtfinalu.

Aktuelni "broj jedan" Endi Marej zbog povrede propušta poslednji masters uoči US opena, kao i Marin Čilić, dok su Novak Đoković (lakat) i Sten Vavrinka (koleno) odlučili da pre vremena završe sezonu.

Viktor Troicki ni izbliza nije imao sreće kao Tipsarević, pošto je u prvom kolu izvukao sjajnog servera Džona Iznera i izgubio u dva seta - 6:7 (3:7), 4:6.

Devetnaestom teniseru sveta je za pobedu bio dovoljan jedan brejk, ostvaren na startu drugog seta.

Masters u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 4.97 miliona dolara.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.