Jankovićeva skraćuje kalendar

Izvor: B92, 29.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jankovićeva skraćuje kalendar



Najbolja srpska teniserka Jelena Janković najavila je da će u 2008. godini smanjiti broj turnira, kako bi izbegla teške povrede i što spremnija ušla u četiri gren slem takmičenja. Jankovićeva je rekorder u 2007. godini po broju odigranih mečeva, čak 97. Osvojila je četiri titule, ali je u završnici sezone umor bio očigledan, naročito na završnom Masters turniru u Madridu.

"Priznajem da sam igrala previše. Odigrala sam mnogo mečeva, nisam imala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vreman za odmor i bilo je teško. Ove sezone ću smanjiti broj turnira, igrati mnogo manje i usrediti se na velike turnire, gren slem takmičenja i turnire prve kategorije", najavila je Jankovićeva tokom priprema za nastup na Hopman kupu u australijskom Pertu.

Srpska teniserka je priznala da u novu sezonu ne ulazi potpuno spremna, pošto se i dalje oporavlja od operacije nosa, kojoj se podvrgla u novembru kako bi rešila probleme sa disanjem.

"Ležala sam u krevetu tri nedelje. Nisam navikla da budem neaktivna. Trenirala sam samo dve nedelje pre dolaska u Pert, ali ću dati sve od sebe da odigram dobro".

O planovima za 2008. godinu, Jankovićeva kaže:

"Želim da unapredim određene elemente u mojoj igri, da verujem u sebe i sigurna sam da će moje vreme doći".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.