Jankovićeva osvojila Ouklend

Izvor: B92, 06.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jankovićeva osvojila Ouklend



Naša najbolje rangirana teniserka Jelena Janković izvanredno je počela 2007. godinu. Ona je kao prva nositeljka osvojila turnir u Ouklendu pobedivši u finalu petu "kosturašicu" Veru Zvonarevu sa 2:1 – po setovima 7:6(11:9), 5:7, 6:3. Meč je odigran po veoma vetrovitom vremenu, a trajao je dva sata i 45 minuta. Jankovićeva je 12. teniserka sveta, a ovo joj je druga WTA titula u karijeri.

U prvom setu viđena su četiri brejka, u drugom čak osam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u trećem tri. Jankovićeva je u Novi Zeland stigla u ponedeljak, manje od 24 sata pre njenog prvog meča.

"Ostala sam bez teksta. Kasno sam stigla ovde i nisam znala šta da očekujem i šta mogu da pružim, a evo me sada sa šampionskim trofejom u rukama. Oduševljena sam, turnir je veoma dobro organizovan, ljudi su predivni! Publika je uživala gledajući, a najbolji su naši navijači koji su mi pružali podršku tokom čitavog turnira! Njihova podrska mi je mnogo značila i mnogo sam im zahvalna. Posle meča su mi dali našu zastavu koju sam prebacila na ramena", rekla je Jankovićeva, koja će sledeće nedelje nastupiti na WTA turniru u Sidneju.

Zvonarevoj je ovo bilo drugo uzastopno finale u Ouklendu. Prošle godine izgubila je od Francuskinje Marion Bartoli.

"Jelena je igrala neverovatno danas i zasluženo je pobedila. Ove nedelje borili smo se protiv vetra i hladnog vremena, ali moram da istaknem da je Jelena od početka turnira igrala sjajan tenis", rekla je Zvonareva.

Nagradni fond turnira u Ouklendu je 110 hiljada evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.