Janković: Zatečen, ali ponosan

Izvor: B92, 26.Mar.2014, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Zatečen, ali ponosan

Dosadašnji trener Rada Aleksandar Janković izjavio je da je zatečen smenom, kao i da je ponosan na ono što je uradio.

"Zatečen sam bio odlukom dela Upravnog odbora Rada o smeni. Došao sam u klub na poziv sportskog direktora Čedomira Đoinčevića neposredno po formiranju UO. Prihvatio sam se posla da pomognem klubu u kojem sam na različitim pozicijama od 1986. i posebno zbog stručnog izazova koji se ogledao u tome da je čitava fudbalska javnost smatrala da je borba za opstanak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemoguća misija", naveo je Janković.

Janković je Rad preuzeo na kraju jesenjeg dela Superlige Srbije i u prolećnoj polusezoni je imao pobedu, remi i tri poraza.

On je istakao da je ponosan na to šta je urađeno u poslednjih nekoliko meseci rada.

"Ponosan sam prvenstveno na saradnju sa igračima koji su na svakom treningu, a posebno na utakmicama ispoljavali angažovanje, disciplinu, usredsređenost na ostvarenje cilja kluba, ali i na želju da individualno napreduju kao fudbaleri i kao ličnosti", dodao je on.

Janković je kazao da je u prethodnom periodu sa stručnim štabom uspeo da stvori radni i profesionalni ambijent za opstanak u ligi.

"Nakon ovog perioda provedenog u klubu uspeli smo da stvorimo radni i profesionalni ambijent (zajedno sa stručnim štabom) za opstanak u ligi u koji više niko ne sumnja. Optimizam gradim na činjenici da igrači imaju sposobnosti za igranje pod pritiskom, zatim da se naredne utakmice igraju protiv direktnih protivnika i zaostatak je manji nego što je bio pre tri meseca", kazao je Janković.

Janković je zahvalio i navijačima koji su, kako je rekao, prepoznali njegovu posvećenost i želju da se ostvari cilj.

Rad će umesto Aleksandra Jankovića u narednom periodu voditi Stevan Mojsilović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.