Janko maratonac: Tipsarević posle pet setova velike borbe izbacio Verdaska

Izvor: Blic, 31.Maj.2013, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko maratonac: Tipsarević posle pet setova velike borbe izbacio Verdaska

Janko Tipsarević se plasirao u šesnaestinu finala Rolan Garosa savladavši kao osmi nosilac Španca Fernanda Verdaska sa 7:6(3), 6:1, 3:6, 5:7, 8:6.

Posle dve uzastopne pobede, a četiri ukupno u dosadašnjih šest mečeva, srpski teniser je loše počeo ovaj susret. Dozvolio je rivalu da osvoji šest uvodnih gemova, ali se na odgovor ipak nije dugo čekalo.

Uzvrativši istom merom, Tipsarević je za tili čas došao do izjednčenja, a posle tih 3:3 na semforu rasplamsala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se mnogo ujednačenija borba. Ona je dovela do taj-brejka, u kome se Španac držao do svog drugog osvojenog poena, a onda je Janko napravio seriju i sa 7:6(7:3) osvojio uvodnu deonicu.

Taj epilog prvog seta u mnogome je odredio tok narednog. Gotovo bez greške je igrao Tipsarević u drugom segmentu meča, povevši sa 5:0 pre nego što je rivalu dozvolio da osvoji sopstveni servis-gem. Uz samo četiri neiznuđene greške, naspram 13 suparničkih, te uz devet osvojenih poena od 14 Verdaskovih servisa, Janko je rezultatom 6:1 stigao do 2:0 u setovima

Međutim, sve se tada preokrenulo, maltene u jednom trenu. Povratak sa predaha kao da je doneo "novog Fernanda" na teren, a Španac je to i pokazao osvojivši tri gema u nizu. Od toga se Tipsarević nije oporavio, bar ne u trećoj deonici koju je Verdasko rešio u svoju korist sa sa 6:3.

Možda i najzanimljivija borba vodila se u četvrtom setu. Na Jankovo vođstvo od 4:2, njegov suparnik je uzvratio brejkom pa izjednačenjem, a onda je pri Verdaskovim servisima Tipsarević, koji je u tom trenutku vodio sa 5:4, došao do dve meč lopte.

"Umesto da lepo izgubi", kao što su svi srpski ljubitelji tenisa priželjkivali, Verdasko je zaigrao kao u transu. Ne samo da je oba puta izjednačio, već je osvajanjem tog gema započeo niz od tri uzastopna, pa je rezultatom 7:5 izborio pravo da se igra i peti set.

U njemu je neizvesnost dugo, vrlo dugo trajala. Brejka nije bilo "ni u najavi", ako se ne računaju dve takve šanse za Janka pri njegovom vođstvu od 3:2, pa se tako ušlo u dramatičnu završnicu. U njoj je Tipsarević poveo sa 7:6 u gemovima, a onda na servise Verdaska došao do dve nove dve meč lopte, iskoristivši prvu (a treću na susretu) za konačni trijumf.

On će u trećem kolu igrati protiv Rusa Mihaila Južnog, koji je eliminisao Argentinca Federika Delbonisa sa 6:3, 6:7(5), 7:5, 6:4.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.