Janjić brani trofej

Izvor: Politika, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janjić brani trofej

Spreman sam, kaže prošlogodišnji pobednik. – Mitrović u formi.– Kraljevo domaćin

Srpski reprezentativci Zoran Mitrović i Saša Janjić briljirali su na ovogodišnjem "Zlatnom gongu" u Skoplju i pokazali da se nalaze u odličnoj formi pred 50. meč šampiona za "Zlatnu rukavicu", koji će se od petka do nedelje održati u Kraljevu. Mitroviću je pripala titula najboljeg stranog takmičara, a odličan utisak ostavio je i Janjić, koji će se na ovogodišnjem turniru naći >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pred velikim ispitom.

– Spreman sam da odbranim titulu, – poručuje prošlogodišnji osvajač rukavice Saša Janjić, koji je nedavno obukao dres šabačke Mačve.

Dolazak na veliku boksersku priredbu najavilo je čak 16 reprezentacija, čime su svakako zagarantovani masovnost i kvalitet. Po rečima Vojislava Janićijevića, jednog od glavnih organizatora, dolazak u Kraljevo najavili su: Nemačka, Mađarska, Moldavija, Rusija, Bugarska, Rumunija, Italija, Španija, Albanija, BiH, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Kipar, Izrael i reprezentacija Srbije.

– Radujem se što će konkurencija među konopcima ponovo biti jaka. Smatram da pod hitno moramo da vratimo čast i ugled jednom od najjačih bokserskih turnira u Evropi. Iskreno, uz malo sportske sreće i dobar žreb, siguran sam da mogu da ponovim prošlogodišnji uspeh, – samouveren je Janjić.

Dolazak prvih stranih selekcija očekuje se u četvrtak. Učesnici će biti smešteni u hotelu "Termal". Prve četvrtfinalne borbe su na programu u petak od 18 časova, polufinale je dan kasnije a veliko finale je u nedelju u 13 časova.

– Iskreno uželeo sam se boksa. Borba za "Zlatnu rukavicu" će biti velika, – najavljuje mladi Janjić, za koga mnogi bokserski stručnjaci tvrde da njegovo vreme tek dolazi. – Nedostaju nam mečevi. Liga je najbolje rešenje, bez nje nema života ni našem boksu ni nama. Boks je siromašan sport, i svaki dinar će mi dobro doći.

Inače, organizator je predvideo novčane nagrade. Pobedniku turnira pripašće 500 evra.

--------------------------------------------------------------------------

Poziv šampionima

Očekuje se da finalnoj priredbi u nedelju prisustvuju mnogobrojni asovi ringa, nekadašnji osvajači "Zlatne rukavice".

– Pozvali smo Parlova, Beneša, Ristića, Vujkovića, Perunovića, Sjekloću, – otkriva organizator Janićijević.

D. Todorović

[objavljeno: 15.11.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.