Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2020, 13:51

Jang Bojs čeka na duplu krunu 62 godine, Rapersvil bez zvanične utakmice skoro devet meseci

Ekipa iz Berna igra derbi ove runde Kupa Švajcarske u Lucernu. Sion favorit protiv trećeligaša

Titula je osvojena, treća uzastopna, ali pred Jang Bojsom je veliki motiv da posle 62 godine u vitrine kluba donese duplu krunu. U červrtfinalu Kupa Švajcarske šampion ide na noge Lucernu (18.00). U polufunalu su se već plasirali Bazel koji je ranije pobedio Lozanu posle produžetaka sa 3:2, dok je u sredu Vintertur savladao niželigaša Bavoa sa 4:0.

Jang Bojs je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protekle nedelje proslavio titulu pobedom na svom terenu protiv Sankt Galena sa 3:1, najvećeg rivala ove sezone. Meč je, osim po slavlju domaćina, ostao u sećanju po oproštaju dugogodišnjeg golmana tima iz Berna Marka Volflija. On je odlučio da završi karijeru u 37. godini.

Jang Bojs je šest puta osvajao Kup Švajcarske, ali poslednji put davne 1987. godine. Biće to veliki motiv za ekipu da krunišu odličnu sezonu novim trofejom i napravi dobru uvertiru pred novi šampionat i kvalifikacije za Ligu šampiona.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ova sezona je protekla u znaku kamerunskog napadača Žan Pjera Nsamea. On je ove sezone postigao 32 gola na 32 utakmice i tako oborio rekord po broju pogodaka u jednoj sezoni u Švajcarskoj. Do sada je rekord držao Sejdu Dumbija, nekadašnji vođa napada Bazela. Mečevi u kupu bi mogli da budu poslednji u žutom-crnom dresu za nekadašnjeg srpskog reprezentativca Miralema Sulejmanija kome uskoro ističe ugovor sa najboljim timom iz Švajcarske.

Jang Bojs je šampionat Švajcarske završio sa šest pobeda. Lucern je na kraju bio šesti u ligi. Ove sezone ova dva tima su odigrala četiri utakmice. Tim iz Berna ima dve pobede pred svojim navijačima, ali nijednom nije slavio protiv današnjeg rivala u gostima. U prvom meču je bilo 2:2, a početkom godine je Lucern pobedio sa 2:0.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sion je u foto-finišu, zahvaljući kiksu Tuna u Cirihu (3:3) i pobedi u Ženevi protiv Serveta uspeo da izbegne plej-aut. Opstanak je sačuvan, ali lepa prilika se pruža za borbu za trofej u Kupu Švajcarske. Nekadašnji šampion danas (18.00) gostuje trećeligašu Rapersvilu koji nije odigrao zvaničnu utakmicu još od 26. novembra prošle godine. Zbog pandemije virusa korona u nižim ligama Švajcarske prvenstvo se nije ni nastavljalo.

KUP ŠVAJCARSKE – ČETVRTINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

Vintertur – Bavoa 4:0 (2:0)

Četvrtak

18.00 (6,50) Lucern (4,20) Jang Bojs (1,45)

18.00 (10,0) Rapersvil (6,25) Sion (1,22)

RANIJE: Lozana – Bazel 2:3 posle produžetka (2:2, 0:0)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.