Janevski: Igrači vide šta se dešava

Izvor: B92, 28.Mar.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janevski: Igrači vide šta se dešava

Trener fudbalera Crvene zvezde Čedomir Janevski izjavio je da aktuelna situacija u beogradskom klubu ima uticaj i na igru tima.

Dug koji je procenjen na oko 20 miliona evra, uključujući i dugovanja prema igračima, neplaćeni računi zbog kojih su klubu u više navrata isključeni telefoni, a zatim i ukidanje hrane u klupskom hotelu u kom se nalaze mladi igrači i stranci samu su neki od problema u Ljutice Bogdana 1 i to u trenutku kada je veći deo rukovodstva van zemlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Suočen sa izjavom potpredsednika kluba Vladimira Jugovića, koji je rekao da bi Janevski trebalo da preuzme odgovornost za igre tima bez pozivanja na nezavidnu situaciju u kojoj se nalazi klub, trener Crvene zvezde osvrnuo se na dešavanja van terena.

"Svi znamo u kakvim uslovima radimo. Ne tražim tu neko opravdanje za rezulate, već samo kažem da bi u velikom klubu kao što je Crvena zvezda sve trebalo da bude na profesionalnom nivou, kako bi igrači razmišljali samo na trening i utakmice. Ne branim igrače, tražim uvek maksimum, ali ni oni nisu roboti i mogu da vide kakvo je momentalno stanje u klubu.”

Mene šta najviše brine i što ne mogu da shvatim je da ima dosta ljudi, pa čak i sa prošlošću u Crvenoj zvezdi, koji kažu da poštuju, pa i vole Zvezdu, a koji jedva čekaju nešto negativno, kako bi već sutra pričali o tome i prenosili javnosti i drugima. To malo nervira i boli, kada vidim da igrači daju najveći mogući maksimum, ali ponovo znaju da se oko Zvezde stvara negativno mišljenje i energija. Iako Crvena zvezda uvek mora, od samog početka, da juriša na duplu krunu i Evropu i ovo trenutno drugo mesto je na neki način uspeh, kada znamo sa kolikim pritiskom i negativizmom prema Zvezdi se borimo. To nam je najveća prepreka i protivnik i sve to utiče i na igrače, a onda i na rezultate", izjavio je Janevski.

"Nova Uprava nasledila probleme"

Čedomir Janevski došao je na ’Marakanu’ u isto vreme kada i novo rukovodstvo na čelu sa Dan Tanom i kaže da je svestan da Upravu očekuje težak posao u rešavanju problema koji, kako je istakao, nisu od juče.

"Znam da i oni pokušavaju da odrade svoj posao na najbolji mogući način, ali znam da im je veoma teško i da im treba pomoć sa strane, od ljudi koji stvarno žele bolju sutrašnjicu za Zvezdu. Ovaj ceo problem nije nastao u poslednjih šest meseci, sa novom Upravom, novim trenerom i igračima i to svi znamo. Ova situacija i problemi se vuku već poslednjih nekliko godina, barem pet ili šest. Kada još vidimo kakava je ekonomska kriza ne samo u Srbiji i Zvezdi, već u svetu, uviđamo da mnogima nije lako na finansijskom planu, pa ni nama."

"Pozitivno razmišljam i verujem u bolje sutra i verujem da će se iskreni i naporni trud i rad svih struktura u Crvenoj zvezdi isplatiti, počevši od samog vrha, pa do nas na terenu. Postoje određene indicije da dolaze bolji dani i svima kojima je Zvezda u srcu to uliva veru i nadu", kaže Janevski.

Crvena zvezda je u dosadašnjih pet mečeva prolećnog dela Jelen Super lige zabeležila dve pobede i tri remija. 'Crveno-beli’ su dodatno izgubili korak za vodećim Partizanom, ali Janevski kaže da je, izuzev meča protiv Rada na Banjici (0:0), zadovoljan igrom svog tima.

Mislim da u ovih pet utakmica posle zimske pauze, ne mogu da budem zadovoljan samo igrom i rezultatom protiv Rada, zato što sam očekivao prvo da ćemo dobro igrati, a onda i osvojiti tri boda. Ipak, kao što sam rekao posle same utakmice, imali smo timski loš dan i izgubili dva boda. To se dešava i mnogo većim klubovima, pre ili kasnije što svi mogu da vide, ali i dalje stoji da je naša krivica što nismo osvojili sva tri boda.”

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Janevski: Verujem u bolje dane...

Izvor: Mondo, 28.Mar.2009

Trener Crvene zvezde Čedomir Janevski kaže da se situacija u klubu reflektuje i na igrače i igru, ali i da veruje u bolje dane.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.