Janakopulos: Pobedili bismo Geršonov Makabi, Jugoplastiku i Željkov PAO

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 09:46

Janakopulos: Pobedili bismo Geršonov Makabi, Jugoplastiku i Željkov PAO

Kontroverzni vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos nikada nije oskudevao po pitanju samopouzdanja, pa ni u novoj izjavi koja je izazvala veliku pažnju.

Panatinaikos je konačno ušao u seriju, krenuo u uspon na tabeli Evrolige, a dobra forma tima Ergina Atamana najbolje se videla na delu u Madridu, gde je na strani savladan, do sada, najbolji tim elitnog takmičenja.

Panatinaikos je prvi put savladao "kraljeve" u njihovom dvorištu još od 2013. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Janakopulos smatra da su njegovi "zeleni" spremni za napad na šampionsku titulu ove sezone.

"Prema mom mišljenju, najbolji tim u istoriji bio je Makabi Pinija Geršona, pa onda Jugoplastika iz devedesetih, kao i Panatinaikos iz Berlina 2009. Nakon onoga što sam video u Madridu, mislim da bi dobili sve tri navedene ekipe, ali šta to znači? Lestvica je podignuta veoma visoko i na kraju godine ćete nas naći sa evropskom i nacionalnom titulom", izjavio je Janakopulos, pa pojasnio:

"Sve što smo dosad uradili je lepo, ali ako nemate tim koji to može da podrži, nema mnogo smisla. Najveći uspeh gospodina Atamana i čitave ekipe nije taj što su treći u Evroligi ili prvi u Grčkoj, već što niko dosad ostvareno ne smatra uspehom. Svi žele Fajnal for, titule... To je naš najveći uspeh. Kada smo seli prošle godine, rekli smo da želimo da vratimo Panatinaikos u normalne tokove, da ponovo bude kompettitivan i da ljudi cene naš trud. Ne samo da ekipa igra dobro, ali ostvarili smo i sve zacrtane ciljeve".

Napravio je paralelu sa istim periodom 2023. godine, dakle, pre tačno godinu dana.

"U slično vreme prošle godine, bili smo gotovo poslednji u Evroligi, drugi u Grčkoj, gubili redom utakmice od našeg glavnog rivala. Bili smo crna ovca Evrolige. Klub je morao da angažuje obezbeđenje, svi su imali po 20-30 zadataka".

Mnogo toga se preko leta promenilo.

"U nekom trenutku smo pričali i sa Vladom, povelo se i pitanje o OAKA Areni, razne misli su mi kružile glavom. U svakom slučaju, seli smo sa Argirisom Pedulakisom, kojeg mnogo volim i poštujem i rekli da moramo da preokrenemo stvari i vratimo Panatinaikos na vrh".

Razgovarao je čak i sa vođama navijača, iz grupe "Gate13".

"Izražavamo svoje mišljenje po svakom pitanju, lideri smo u donošenju odluka. Pre 10-15 dana je predstavljen plan, svetski priznata komplanija će učestvovati u radovima. Veruijem da će iskustvo u OAKA Areni naredne godine biti i prema evropskim i američkim standardima", poručio je Janakopulos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Dobili bismo i Pinijev Makabi, i Tonijevu Jugoplastiku, i Željkov PAO! Više nismo crna ovca Evrolige" Moćne reči prvog čoveka Panatinaikosa

Izvor: Sportal.rs, 05.Mar.2024

Košarkaški klub Panatinaikos napravio je veliki “reset” na početku sezone, promenio gotovo ceo tim, doveo Ergina Atamana za trenera, a predsednik kluba Dimitris Janakopulos duboko je zavukao ruku u džep i formirao zaista moćan sastav.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.