Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2020, 11:10

Jan Veseli da se Barsa razveseli

Češki centar prvi pik Katalonaca

Vreme velikih promena u Barseloni. Otišao je trener Svetislav Pešić, na njegovo mesto došao je Šarunas Jasikevičijus. Otišao je dugogodišnji centar ekipe Ante Tomić, te su Katalonci sada u potrazi za novim zaštitnikom reketa.

Kako piše Mundo Deportivo, prvi pik za novu „peticu“ Barselone je Jan Veseli. Centar Fenerbahčea jedan je od najboljih igrača na toj poziciji poslednjih godina u Evropi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i neće biti lako crveno-plavima da dođu do njega. Pogotovo što Čeh ima ugovor sa turskim klubom do leta 2022. godine.

Barsa se nada zbog toga što je Fener upao u finansijske probleme, tokom celog proleća pisalo se kako se igračima duguju plate, a navodno je i jedan od razloga zašto je Željko Obradović otišao iz kluba najavljeno kresanje budžeta za plate, što bi moglo da utiče na kvalitet tima za sledeću sezonu.

Pre nekoliko dana je predsednik Fenerbahčea Ali Koč na pitanje novinara da li će Jan Veseli, Nando de Kolo i Kostas Slukas ostati u klubu odgovorio: „Ko to zna“.

Jedan od ključnih Fenerovih igrača minulih godina Điđi Datome već je napustio klub i potpisao je za Armani, pa je sasvim moguće da želju da ode izrazi i Veseli. Jedino što bi Barsa pored obeštećenja morala da preuzme i njegovu platu, koja nije mala – 2.400.000 evra neto za godinu dana.

Jan Veseli je seniorsku karijeru počeo u Geoplin Slovanu, odakle je došao u Partizan, gde je izgradio ugled na osnovu kojeg je otišao u NBA ligu, gde je nastupao za Vašington Vizardse i Denver Nagitse, a onda se 2014. vratio u Evropu i od tada je član Fenerbahčea.

Dolazak Veselog bi razveselio Barsu, razočaranu što je ostala bez titule, porazom u finalu ACB lige od Baskonije.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.