Izvor: MozzartSport.com, 22.Sep.2021, 20:06

Jan Veseli: Petar Božić je najbolji kapiten i lider kojeg sam ikada imao

“Uvek je imao prave reči za nas”, priseća se Čeh

Vreme neumitno curi, protiče dalje, pa je došlo dotle da je Jan Veseli, nekada supertalentovani dečak u dresu Partizana sada veteran u timu Fenerbahčea.

On i Nando de Kolo kao najstariji će predvoditi tim u narednoj sezoni i zbog toga se Veseli prisetio od koga je najbolje naučio šta znači biti lider, kapiten i kako na pravi način predvoditi ekipu. Uzor na tom zadataku će mu biti – >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Petar Božić.

Božić je nosio traku i vodio ekipu u godinama kada je Veseli sazrevao i nastupao za crno-bele.

Imali smo dosta odličnih igrača i dobrih lidera za ovo vreme koliko sam u Fenerbahčeu. Ali, iskreno, kada je moja karijera u pitanju, uvek se okrećem ka mom kapitenu iz Partizana, Petru Božiću. Iskreno, on je najbolji primer liderstva i profesionalizma. U to vreme čak i nije igrao mnogo, ali je i dalje bio kapiten. Uvek je bio u pravu, nikada nismo sumnjali u njegove reči. A, kada bi na terenu govorio nešto što ne bi bilo dobro po ekipu, on bi došao i rekao da odmah umukneš, da to nije način da se razgovara”, prisećao se Veseli u razgovoru za EuroBasket.

Čeh priznaje da se još navikava na tu ulogu predvodnika ekipe.

Nisam od ljudi koji drže govore u svlačionici ili pričaju saigračima kakve su greške pravili na terenu. Više volim da predvodim delima, davanjem primera. Takođe, pokušavam uvek da pomognem saigračima. Svake godine nam dolaze novi igrači i trudim se da svima predstavim kulturu Fenerbahčea, koje su utakmice najvažnije, koje ne smeju da se izgube, na kojima se daje “200 odsto” mogućnosti. I dalje učim i navikavam se na tu ulogu”.

Intervju nije mogao da prođe bez pominjanja Željka Obradovića i njegovog povratka u Partizan.

Čudno je. Šest godina sam proveo s njim. A, opet, to je život. Svako bira svoj put. Nemoguće je da neko bude u nekom klubu 20 godina, Željko nije Greg Popović. Mislim da mu je bio potreban predah, tražio ga je. I smatram da je ovo dobar izazov za njega. Iskreno, bio sam iznenađen njegovom odlukom. Sviđa mi se projekat, ideja. I jedva čekam da vidim kako će izgledati sezona”, podvukao je Jan Veseli.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.