Jamajka slavi srebro kao zlato, fudbaleri Meksika ušli u istoriju

Izvor: Blic, 27.Jul.2015, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jamajka slavi srebro kao zlato, fudbaleri Meksika ušli u istoriju

Fudbalska reprezentacija Meksika osvojila je rekordnu sedmu titulu na Gold kupu, kontinentalnom šampionatu Severne i Srednje Amerike, pošto je u finalu savladala Jamajku sa 3:1 (1:0).

Golove za Meksikance postigli su Andres Guardado u 31, Hezus Korona u 47. i Oribe Peralta u 61. minutu, dok je jedini strelac za Jamajčane, u njihovom prvom finalu u istoriji, bio Daren Matoks u 80. minutu.

Meksikancima je trijumf u Filadelfiji treći na poslednja četiri šampionata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a ostaće upamćen po kontroverzama zbog načina na koji su eliminisali Panamu u polufinalu i spornom penalu koji je to omogućio.

Za najboljeg igrača proglašen je Guardado, dok je najbolji strelac Amerikanac Klint Dempsi sa sedam golova.

"Srećžni smo. Dominirali smo, bili smo u ritmu u kom smo hteli da budemo i kontrolisali igru. Ovo je velika stvar za nas", rekao je selektor Meksika Miguel Erera, dok je nejgov kolega Vinfird Šafer, koji je predvodio Jamajku, istakao:

"Nismo mi osvojili srebro, za nas je ovo zlato. Niko nam nije ni davao šanse. A odigrali smo sve mečeve sjajno. Veoma sam ponosan što sam trenirao baš ovaj tim. I Jamajka treba da bude ponosna".

Meksiko se ovom pobedom kvalifikovao za utakmicu sa SAD, pobednikom Gold kupa iz 2013, za meč kojim će 9. oktobra biti odlučeno ko će predstavljati Srednju i Severnu Ameriku na Kupu konfederacija 2017. u Rusije.

Selekcija Paname, dan ranije osvojila je treće mesto pobedom protiv SAD, posle penala - bilo je 1:1, a onda 3:2.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meksiko osvojio Gold kup

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2015

Fudbalska reprezentacija Meksika osvojila je rekordnu sedmu titulu na Gold kupu, kontinentalnom šampionatu Severne i Srednje Amerike, pošto je rano jutros u finalu savladala Jamajku sa 3:1 (1:0)...Golove za Meksikance postigli su Andres Guardado u 31, Hezus Korona u 47. i Oribe Peralta u 61. minutu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.