Jakobsen pokorio Garmiš

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jan.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakobsen pokorio Garmiš

Norveški ski-skakač Anders Jakobsen trijumfovao je na drugoj stanici turneje "Četiri skakaonice", koja je održana u njemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

Jakobsen je u Garmišu trijumfovao ukupnim skorom od 286 bodova, zahvaljujući skokovima od 135,5 i 136,5 metara. Drugo mjesto, sa više od šest bodova zaostatka, zauzeo je Simon Aman iz Švajcarske, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao Slovenac Peter Prevc. Pobjednik iz Oberstdorfa Štefan Kraft u Garmišu je zauzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << šesto mjesto, ali je zadržao vođstvo u poretku Novogodišnje turneje, sa samo bodom prednosti u odnosu na Prevca.

Jakobsen je u potpunosti dominirao skokovima u Garmišu, bio je najbolji u kvalifikacijama, a potom i u glavnom takmičenju. Prvu rundu završio je sa 1,7 bodova ispred Amana, koji je imao skok od 138 metara, ali znatno lošije ocjene, dok je treći bio Prevc. U nastavku, Švajcarac je pokazao da je razočaranje i pad u Oberstdorfu ostavio iza sebe i zahvaljujući pogodnom vjetru uspio da nadmaši Slovenca, ali Jakobsenu niko nije mogao da parira. Norvežanin je tako došao do prvog trijumfa poslije skoro dvije godine, a ujedno je drugi put slavio u Garmišu. Najbolju trojicu slijedio je Austrijanac Gregor Šlirencauer, ispred Runea Velte iz Norveške, Krafta i još jednog austrijskog skakača i vodećeg u Svjetskom kupu Mihaela Hajbeka. Prvu desetoricu kompletirali su Norijaki Kasai iz Japana i dvojica Nijemaca Rihard Frajtag i Zeverin Frojnd.

Poslije 11 takmičenja ove sezone, u generalnom plasmanu Svjetskog kupa vodi Hajbek sa 549 bodova, 19 više od Čeha Romana Kudelke i Andersa Fanemela iz Norveške. U poretku Novogodišnje turneje, Kraft vodi sa 561,9 bodova, ispred Prevca sa 560,8 i Hajbeka koji ima 554,8.

Turneja "Četiri skakaonice" sada se seli u Austriju, 4. januara na programu su skokovi u Inzbruku, a dva dana kasnije veliko finale u Bišofshofenu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.