Izvor: MozzartSport.com, 11.Jul.2020, 12:34

Jaka kiša ugrozila F1 kvalifikacije

Postoje tri varijante kako će se odrediti startni raspored za Veliki nagradu Štajerske

Od ranog jutra upozoravano je da bi jaka kiša mogla da ugrozi današnje F1 kvalifikacije za Veliku nagradu Štajerske. I deluje da će se to i dogoditi.

Naime, pljusak u Austriji je bio toliko jak, da je zbog toga prekinuta trka Formule 3, a kako stoje stvari može doći do odlaganja kvalifikacija i u Formuli 1. Iako se tokom praktično celog jutra činilo da do nevremena neće doći, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << jer se u pojedinim momentima na pisti Špilberg pomaljalo čak i sunce, oblaci su se izlili. Situacija je takva da je današnji treći slobodni treniga odložen na neodređeno.

Već je i pojašnjeno koje su varijante u slučaju otkazivanja kvalifikacija.

"Ako vremenski uslovi ne dozvole održavanje kvalifikacija premestićemo ih za nedelju jutru. Ako to ne bude izvodljivo ni tada, onda će se raspored na startu odrediti po vremenima današnje druge sesije slobodne vožnje. Postoji i treća varijanta da ukoliko ne budu održane kvalifkacije, a bude održan treći trening, gledaćemo vremena sa njega.", preciozan je direktor trka FIA-e, Mišel Masi.

Da podsetimo da je premijerna Velika nagrada Štajerske druga trka u sezoni, a prvu je pre nedelju dana na istom mestu dobio vozač Mercedesa Valteri Botas, koji je startovao sa pol-pozicije. To nam ujedno govori da pista Špilberg odgovara vodećima, ali i da je Mercedes ponovo napravio moćnu mašinu.

GENERALNI PLASMAN

Vozači: 1. Valteri Botas (Finska, Meklaren) 25 poena, 2. Šarl Lekler (Monako, Ferari) 18, 3. Lando Noris (V. Britanija, Mercedes) 16, 4. Luis Hamilton (V. Britanija, Mercedes) 12, 5. Karlos Sainc ml (Španija, Meklaren) 10, 6. Serhio Perez (Meksiko, Rejsing Point) 8, 7. Pjer Gasli (Francuska, Alfa Tauri) 6, 8. Esteban Okon (Francuska, Reno) 4, 9. Antonio Đovinaci (Italija, Alfa Romeo) 2, 10. Sebastijan Fetel (Nemačka, Ferari) 1.

Konstruktori: 1. Mercedes 37, 2. Meklaren Reno 26, 3. Ferari 19, 4. Rejsing Point Mercedes 8, 5. Alfatauri Honda 6, 6. Reno 4, 7. Alfa Romeo Ferari 2.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.