JUNAJTED PLATIO 70 MILIONA ASA ČELSIJA: Posle 18 godina napustio Stamford bridž

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 14:41

JUNAJTED PLATIO 70 MILIONA ASA ČELSIJA: Posle 18 godina napustio Stamford bridž

Potpisao na pet sezona.

Dosadašnji fudbaler Čelsija Mejson Maunt potpisao je ugovor sa Mančester junajtedom do juna 2028. godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu, saopštio je klub sa Old traforda.

Maunt, koji je prošao Čelsijevu akademiju, proveo je u londonskom klubu 18 godina, dok je dve sezone proveo na pozajmicama u Derbiju i Viteseu. Pregovori dva kluba trajali su nedeljama, a britanski mediji navode da je Mančester junajted platio Čelsiju oko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 70 miliona evra obeštećenja sa bonusima.

Maunt (24) će u klubu sa "Old traforda" da ima nedeljnu platu od 300.000 funti. U saopštenju Mančester junajteda se podseća da je Maunt odigrao 279 mečeva za Čelsi i postigao 58 golova uz 53 asistencije i da je sa londonskim klubom osvojio tri trofeja.

- Nikada nije lako napustiti klub u kome ste odrastali, ali Mančester junajted pruža uzbudljiv novi izazov za narednu fazu moje karijere. Znam koliko je Mančester jak, pošto sam igrao protiv ovog kluba. Jedva čekam da budem deo grupe, koja će da se bori za velike trofeje. Ja sam veoma ambiciozan. Znam kako je neverovatan osećaj osvojiti velike trofeje i šta je potrebno za to. Daću sve od sebe da to ponovo doživim u Mančester junajtedu - rekao je Maunt za zvanični sajt Mančester junajteda.

Maunt je za reprezentaciju Engleske odigrao 36 mečeva i postigao je pet golova. On je šesti fudbaler koji je napustio Čelsi u letnjem prelaznom roku posle Kaija Haverca, Matea Kovačića, Eduarda Mendija, Kalidu Kulibalija i Rubena Loftusa-Čika.

"Preuzmi besplatno - bonus za sportsko klađenje 1.000 RSD

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.