JOŠ JEDNA GLUPOST U NAJAVI!? Nova promena u fudbalu - Uvodi se plavi karton

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 18:16

JOŠ JEDNA GLUPOST U NAJAVI!? Nova promena u fudbalu - Uvodi se plavi karton

Poznato je i zašto je izabrana baš ova boja.

Bord svetske fudbalske asocijacije želi da pored žutog i crvenog kartona, kao vid kazni, uvede i plavi karton - javlja britanski Telegraf.

Posle dobijanja plavog kartona igrač bi morao da izađe iz igre na deset minuta. Još neusvojenim pravilnikom kažnjavali bi se igrači koji naprave dovoljno grub ili ciničan faul.

Dakle, oni koji naprave profesionalne prekršaje i prekinu obećavajući napad rivala. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ista disciplinska mera primenjivala bi se u slučaju igrača koji nemaju dovoljno poštovanja prema sudijama.

Fudbalski savez Velsa navodno će prvi primeniti ovo pravilo u nižim ligama, a boja je odabrana kako bi se skroz razlikovala od žute i crvene, pa je narandžasta otpala kao opcija.

Poslednja ozbiljnija promena u svetskom fudbalu jeste uvođenje VAR tehnologije koja se nije pokazala kao idealno rešenje. I dalje možemo videti bezbroj grešaka sudija i pored gledanja snimka spornih detalja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.