JEŠIĆ PREPORODIO LITEKS

Izvor: Kurir, 20.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEŠIĆ PREPORODIO LITEKS

Srpski trener ekipu iz Loveča od davljenika pretvorio u finalistu Kupa

Kada je srpski trener Miodrag Ješić u 11. kolu šampionata Bugarske preuzeo Liteks, ekipa iz Loveča bila je na slabom osmom mestu. Klub je do tada osvojio samo 16 bodova i mnogi su im prognozirali borbu za opstanak. Ješić nije mislio tako. Iz kola u kolo, tim u kome nastupaju dva Srbina (Jelenković i Janković) igrao je sve bolje. Sada, šest kola pred kraj, Liteks je na četvrtom mestu, poziciji koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vodi u Intertoto kup, dok će u nacionalnom kupu igrati u finalu.

-  Kada smo preuzeli Liteks, bio je u teškom stanju. Imao je najlošiji start u svojoj istoriji. Radili smo dobro i rezultati su morali doći. U prolećnom delu smo zaista hit. Pobedili smo u Sofiji Lokomotivu i prvaka Levski, što je praktično nemoguće. Uz to, u glavnom gradu Bugarske remizirali smo sa mojim nekadašnjim klubom CSKA. Ipak, zasad mi je najdraža pobeda nad Botevom, u polufinalu Kupa - priča za Kurir Miodrag Ješić.

Nije bilo lako obezbediti plasman u finale.

- U osmini finala smo eliminisali Vihren. Oni su preko Kupa želeli u Evropu, zaista su igrali sjajno. U četvrtfinalu bili smo mnogo bolji od prvaka Levskog, ali smo dalje prošli tek posle izvođenja jedanaesteraca. I sad je na red došao Botev iz Plovdiva. U 60. minutu su poveli sa 2:1. Nije mi bilo lako na klupi, ali znao sam da ih sigurno prolazimo, jer smo igrali odlično. Do kraja smo dali još tri gola i u finalu 14. maja igraćemo protiv Crnog mora. Naš glavni cilj je osvajanje Kupa, jer tada ćemo obezbediti plasman u Kup UEFA - zaključio je Ješić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.