JELIĆ: Zaslužili smo više od četiri boda u Ligi šampiona

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2023, 14:32

JELIĆ: Zaslužili smo više od četiri boda u Ligi šampiona

Crveno-beli na kraju takmičenja remizirali sa Mančester sitijem.

Direktor Omladinske škole Crvene zvezde Nikola Jelić izjavio je da su mladi fudbaleri "crveno-belih" propustili šansu da pobede Mančester siti i istakao da očekuje da njegov tim bude stalni učesnik Lige šampiona mladih. Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su sa Mančester Sitijem nerešeno, 2:2 u meču poslednjeg šestog kola grupe G >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lige šampiona mladih i završili takmičenje sa četiri osvojena boda.

- Juče smo bili, ne ravnopravni, nego bolji od Mančester sitija, što je velika stvar. Imali smo šanse, izgledne situacije koje je trebalo da rešimo i povedemo sa dva gola prednosti, ali to je fudbal. Očekujem da ispravimo te greške i da sledeće sezone budemo bolji. Naravno, vidim Zvezdu u LŠ za mlade kao stalnog učesnika, te je cilj da se i naredne sezone plasiramo u elitno juniorsko takmičenje - rekao je Jelić za sajt kluba.

- Najbolje bi bilo da se i prvi tim kvalifikuje, pa da na taj način igramo grupnu fazu, jer su protivnici atraktivniji, a akademije kvalitetnije. Kroz grupnu fazu se upoređujemo sa najboljima i znači više za iskustvo svih nas - dodao je Jelić.

On se osvrnuo na utakmicu protiv Mančester sitija i istakao da je Zvezda zaslužila da osvoji i koji bod više. - Odigrali smo zaista dobru utakmicu u kojoj smo diktirali tempo. Bilo je trenutaka gde smo padali i nismo bili dobri, ali smo mlađi od rivala, i to igra veliku ulogu u juniorskom fudbalu. Apsolutno sam zadovoljan i čestitam Nenadu Milijašu, stručnom štabu i naravno igračima na sjajnom meču protiv engleskog tima. Osvojili smo četiri boda, a utisak je da smo mogli i više, iako u nekim trenucima nismo imali ni sportske sreće. U Lajpcigu smo odigrali odličnu utakmicu recimo i trebalo je da pobedimo, a onda preokret u finišu. Od svih utakmica, jedino nisam zadovoljan prvim poluvremenom u Bernu. Sve ostalo je bilo dobro - istakao je Jelić.

Direktor omladinske škole je istakao da je ponosan na mlade fudbalere Crvene zvezde Jovana Mijatovića i Kostu Nedeljkoviću.

- Ponosni smo što su Mijatović i Nedeljković krenuli Ligu šampionu sa nama, a sada su standardni u prvom timu i to je naša najveća satisfakcija. Tu je takođe i Šljivić, pa i Vukojević, Milosavljević i Maksimović koji su nedavno debitovali za prvi tim. To je u školi za nas normalno i time se ne zadovoljavamo. Naš cilj je da se dečaci ustale u prvom timu, da imaju minutažu i da idu putem koji su prošli Mijatović i Nedeljković. Oni su sada standardni prvotimci - zaključio je Jelić.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Jelić: Cilj je da se i naredne sezone plasiramo u Ligu šampiona mladih

Izvor: B92, 14.Dec.2023

Direktor Omladinske škole Crvene zvezde Nikola Jelić izjavio je da su mladi fudbaleri "crveno-belih" propustili šansu da pobede Mančester Siti...On je istakao da očekuje da njegov tim bude stalni učesnik Lige šampiona mladih...Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su u sredu sa Mančester Sitijem nerešeno,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.