JEDNOSTAVNO NAJBOLJE: Belgija skinula Srbiju sa krova Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 22:19

JEDNOSTAVNO NAJBOLJE: Belgija skinula Srbiju sa krova Evrope

Apsolutno zasluženo.

Ženska košarkaška reprezentacija Belgije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Ljubljani, pošto je u finalu pobedila selekciju Španije rezultatom 64:58 (13:17, 12:15, 18:16, 21:10).

Najefikasnija u selekciji Belgije bila je Ema Meseman sa 24 poena i osam skokova. Kjara Linskens je ubacila 18 poena uz 15 skokova.

U selekciji Španije najbolja je bila Keralt Kasas sa 14 poena, dok je Rakel Karera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dodala 12. Belgija je osvojila treću medalju na EP, a prvi put u istoriji kontinentalnih šampionata je stigla do zlata.

Belgija je u istoriji EP osvojila i dve bronze. Selekcija Španije je osvojila drugo srebro na EP, a do sada je ženska košarkaška reprezentacija ove zemlje četiri puta bila šampion Evrope.

Španija ima i pet bronzanih medalja sa EP. Selekciji Francuske je pripala bronzana medalja, pošto je ranije danas u meču za treće mesto savladala Mađarsku 82:68. Srbija je osvojila peto mesto na EP, pošto je nadigrala Nemačku 78:62.

Belgijanke su sa trona skinule selekciju Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.