JEDAN TROFEJ NEMA KAO TRENER: Legendarni Ratko Rudić se povukao iz posla

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2020, 09:50

JEDAN TROFEJ NEMA KAO TRENER: Legendarni Ratko Rudić se povukao iz posla

Velika karijera.

Hrvatski vaterpolo trener Ratko Rudić završio je karijeru. Rudić radio je kao trener skoro 40 godina i osvojio je skoro sve trofeje.

U karijeri mu je falio samo Kup šampiona, tačnije sadašnji LEN trofej. Dva puta je osvojio Evropsko prvenstvo i tri puta Svetsko prvenstvo.

Četiri puta je bio olimpijski šampion i ima jednu bronzu. Zlata na EP osvajao je sa Italijom, dva puta srebro sa Hrvatskom na EP i dva srebra na EP sa SFRJ. Svetska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zlata osvajao je sa SFRJ, Italijom i Hrvatskom, a ima i dve bronze sa Hrvatskom. Zlato na OI osvojio je dva puta sa SFRJ, jednom sa Hrvatskom i jednom sa Italijom.

Čuveni trener je sada saopštio na TV Arena Sport da se povlači.

- Žao mi je zbog Lige šampiona. To je trofej koji nemam kao trener, imam nekoliko kao igrač. Ali, odlučio sam… Ostajem u sportu, uvek ću biti blizu vaterpola, ali na trenersku klupu više neću - rekao je Ratko Rudić u emisiji "Kao nekada".

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda italijanska sportska novinarka Dileta Leota.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.