JAVNOST MALO ZNA O NJOJ: Ova zgodna Srpkinja je ČETVOROSTRUKI prvak sveta u sportu koji SVI DOBRO ZNAMO

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2023, 19:50

JAVNOST MALO ZNA O NJOJ: Ova zgodna Srpkinja je ČETVOROSTRUKI prvak sveta u sportu koji SVI DOBRO ZNAMO

Uvek ističe svoje korene.

Skvoš nije baš popuplaran u Srbiji, ali u Americi je u nivou malog fudbala kod nas. Interesantno je da je jedna od najboljih igračica svih vremena Ronda Rajšić srpskog porekla.

Ona je dvostruka šampionka sveta u pojedinačnoj (2008, 2010) i ekipnoj konkurenciji (2006, 2010) i trostruka prvakinja SAD (2004, 2006, 2007). Interesanto je da je karijeru započela kao košarkašica na koledžu Finiks.

Get to know #2 WPRO player, Rhonda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rajsich @Rondeezee. http://t.co/CWgqhYsD pic.twitter.com/xfkVFvbj

— RacquetballWarehouse (@RbWarehouse) July 13, 2012

Koliko je cenjena od strane naših ljudi u Americi pokazuje i podatak da je, kada je Srpsko-američki muzej "Sveti Sava" u Čikagu otvorio Sportsku sobu u čast vrhunskih srpskih sportista, mesta bilo i za Rondu.

A post shared by Rhonda Rajsich (@rhondarajsich)

U postavci je prikazan istorijat najvećih uspeha srpsko-američkih sportista. Tu su bili pored Ronde Rajšić i bivša košarkaška NBA zvezda Pit Maravić, bejzbol igrač Džefri Alan Samardžija i srpski olimpijac u plivanju Milorad Čavić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.