JAČI I OD BOLA: Novak srušio Lehečku i doneo izjednačenje Srbiji, odlučuje miks dubl

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2024, 09:24

JAČI I OD BOLA: Novak srušio Lehečku i doneo izjednačenje Srbiji, odlučuje miks dubl

Borba za četvrtfinale na Junajted Kupu u Pertu.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pobedio je Jiržija Lehečku u 2. koču Junajted kupa u Pertu i doneo je izjednačenje Srbiji protiv Češke pred odlučujući duel u miks dublu - 6:1, 6:7, 6:1.

Đoković je tako anluirao poraz koji je nešto ranije zabeležila Olga Danilović, a upravo će pomenuti par igrati miks dubl za plasman srpske reprezentacije u četvrtfinale. Podsetimo, Srbiji je za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to potrebna konačna pobeda protiv Čeha ua plasman među osam najboljih.

Couple of breadsticks for Novak Djokovic as he moves to 2-0 this season!#UnitedCup pic.twitter.com/Br6nRFy76z

— Tennis Channel (@TennisChannel) January 2, 2024

Novak je imao dosta problema u ovom meču, a naročito u finišu drugog seta. Đokovića je mučio zglob desne ruke, pojavila se nervoza, tako da je umesto očekivanih 2:0, mora da igra i treći set protih borbenog Čeha.

Na početku drugog seta izgledalo je da će najbolji teniser sveta brzo privesti meč kraju pošto je već u trećem gemu došao do brejka, a potom uzeo i naredni na svoj servis za 3:1.

Ipak, usledio je znatan pad u Đokovićevoj igri, što je u tim momentima nešto hrabriji i agresivniji Lehečka iskoristio da osvoji četiri gema zaredom, povede 5:3 i dovede se u poziciju da servira za izjednačenje.

Pokazao je tada srpski teniser svoju prepoznatljivu mentalnu snagu, pronašao je način da vrati brejk, a ubrzo i poravna rezultat na 5:5 u drugom setu. Ispostavilo se da je samo odložio neizbežno pošto je Čeh bio mirniji u taj-brejku, ubedljivo ga dobio (7:3) i uveo meč u treći set.

Djokovic with a right wrist issue during practice before his match with Lehecka in Perth pic.twitter.com/28DrVpHa4o

— Emil Evtimov (@EmilEvtimov) January 2, 2024

Mučila je Đokovića i povreda zgloba desne ruke, zbog koje je zatražio medicinski tajm-aut u pauzi između setova, ali je treći odigrao kao da nema nikakav problem - osvojio je prvih pet gemova, među kojima i dva na protivnikov servis.

Nakon što je u prva dva gema u kojima je srevirao uzeo svega tri poena, uspeo je Lehečka da se upiše na semafor u trećem setu i smanji na 5:1, ali je to bilo i poslednje što je uradio

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.